Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Heti 7 konditermi edzés nem...

Heti 7 konditermi edzés nem túl sok? (Edzéstervem belül)

Figyelt kérdés

Helló mindenkinek aki ide tévedett.

Nos, már lassan 4-5 hónapja lejárok konditerembe, eddig kb heti 4 alkalommal jártam le max 5.

Most itt a nyár még több időm szabadul fel, és azt tervezem, hogy még többet járok majd le.

Eddig úgy jártam hogy:

Hétfő: Hát-tricepsz

Kedd: Mell-bicepsz

Szerda: Váll-csuklya

Csüt: Pihenő

Péntek: Mell-bicepsz

Szombat: Néha lábazás (sokszor kihagytam :S)

Vasárnap: Pihenő

És amit most tervezek:

Hétfő: Hát-tricepsz

Kedd: Mell-bicepsz

Szerda: Váll-csuklya

Csüt: Hát-tricepsz

Péntek: Mell-bicepsz

Szombat: Lábazás + CSUKLYA

Vasárnap: Váll-csuklya

Ezekről az edzésekről:

Szinte mindenből 5-5 gyakorlatot csinálok.

Azaz példának vegyük a hát-tricepszes napomat:

Hátazással kezdek:

-Húzódzkodás 4x8

-T rúddal nyak mögé húzás 4x8

-Álló evező gépen szűken 3x8 majd szélesen 3x8

-Háromszög alakú fogantyúval fentről hashoz húzás 4x8

-Fűrészelés kézi súlyzóval 4x8

Tricepsz:

-Tolódzkodás 4x8 (Övvel magamra rakok 10-15-20-25 kilót, így sorba)

-Kisrúddal, csigás gépen fentről tricepszezés. 4x8

-Kötéllel, háttal a gépnek a fejem fölött tricepszezés. 4x8

-Kézi súlyzóval, egy kézzel a fejem fölött tricepszezés. 4x8

-Fekvenyomópadon szűken fogva (újjak összeérnek) 4x8

A többit is naggyából így képzeljétek el, ha van rá ígény szívesen leírom.

Magamról:

A heti 4-5 edzést eddig is jól bírtam, nem voltam fáradt sosem a következő edzésre.

96 kg vagyok, hasba kicsit nagy. kb 42es kar. 176 centi körül.

Nem szedek semmi szert. Csak nagyon sokat eszek. Főleg rizset, tojást azt minden reggel, húst minden mennyiségben, halat, szöllőcukrot, stb...

Ezt a heti 7 edzéses dolgot csak 1 hónapig tervezem. Utána visszaállnék a heti 4-5re.

Vélemények ? Hogy fogom bírni ? Van-e értelme ? Valaki csinálta-e/csinálja-e ?

Én úgy gondolom, hogy azzal, hogy minden nap más izomcsoportot terhelek meg, így pihenhet a többi. Minimálisan tudom, hogy azok is terhelődnek, de annyira semmiképsem.

Köszönöm a válaszokat előre is!

2011. jún. 22. 16:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Sok... én heti hatszor edzek, ez is sok. Mi a célod? A tested lehet bírni fogja de, hogy semmit nem fogsz nőni ez tuti.
2011. jún. 22. 17:21
 2/15 anonim ***** válasza:

Mrolympia

Hallottál már arról,hogy regenerálódás?Az előző edzésterved is sz@r volt,de ez totális f@szság.Heti 3-4 alkalommal menj le és 1 izomcsoportot csak heti 1x edzz meg.A láb sose maradjon ki,mert úgy fogsz kinézni mint 1 körte+combedzés közben termelődik a legtöbb növekedési hormon,tehát ha nem edzel lábat akkor a többi testrészed is lassabban fejlődik.Edzés után meg kéne szőlőcukor mellé fehérje is. [link] olvassál!

2011. jún. 22. 17:22
 3/15 anonim ***** válasza:

"96 kg vagyok, hasba kicsit nagy. kb 42es kar. 176 centi körül. "

Mivel nem lábazol, lábad nincs, ez és a megadott adatok alapján nem kicsit nagy hasban, hanem eléggé zsíros vagy.

De miután szerekről beszélsz tápkiegekre gondolva, az is csoda, hogy ezt a szinted elérted.

5 gyakorlat tricepszre rohadt sok, 2vel ki lehet dögleszteni. Nem jól edzel, nem elég intenzív stb. Ezen kéne emelni, nem az edzések számát. Amúgy 4 hétig talán belefér, bár a lábazás utáni csuklya nem tudom milyen idióta ötlet miatt került, ha így tolod. Szőlőcukrot meg ne egyél.

2011. jún. 22. 17:30
 4/15 A kérdező kommentje:

Célom a minnél nagyobb kar, csuklya, váll, mell...

Költeni nem fogok semnmire, így sajnos fehérjére se. Tudom hogy sokkal jobban fejlődnék, de nem lehet...

Szerintem elég gyorsan regenálodok, és eggyáltalán nem érzem, hogy fáradt lennék. És szerintem fejlődök is, bár nem olyan gyorsan mint az első pár hónapba. Dehát ez így szokott lenni, ha jól tudom.

Kinézetre nehéz megmondani, hogy fejlődök, vagy növök-e. Főleg így sajátszemmel, mert mindennap látom magam.

Külső szemmel viszont sokan mondják, hogy sokat fejlődök.

VISZONT!

Súlyba meg ÉRZEM és LÁTOM is a fejlődést.

Úgy értem edzősúlyokba. Mindent hétről hétre többel tolok.

Fekvenyomást kezdtem 50-60al, és most 100ba belemegy 3-4, és 70-80al szériázok.

2011. jún. 22. 17:32
 5/15 A kérdező kommentje:

Lábam eggyáltalán nem kicsi, csak kevés időm jut rá.

Elötte kb 8 évig fociztam, elég vaskos lábam van.

100-120al gugolok, és gépeken 120-160 között mozgok.

Vádligépen 110-120ig szoktam felmenni.

Szöllőcukrot miért ne egyek ?

2011. jún. 22. 17:34
 6/15 A kérdező kommentje:

GregX:

Itt egy kép rólam. (most csináltam gyorsan csak neked :D)

[link]

Ja és a 2 az semmire se elég. Konditerembe mindenki 4et tol minimum, és van aki 5-6ot is.

2011. jún. 22. 17:46
 7/15 anonim ***** válasza:

Ilyen jól tudsz mindent, akkor minek kérdeztél? :)

Az a láb távol áll a vaskostól ;)

6 gyakorlatot tricepszre meg nem kommentálnám.

2011. jún. 22. 18:33
 8/15 TOMAtm ***** válasza:

ez túl sok,kevesebbet edz,vagy kokszolj aztán akkor nincs gond a pihenésre.

van olyan hogy túledzés.az izom nem attól fog növekedni h halálra dolgoztatod.pl dorian yates 2-3 gyakorlatot csinál és 2-3 sorozatot,igaz azokon te besz*rnál.

vegyük a tricepszet.mivel neked nemigen van ezért a méret növelése fontosabb mint a definiáltság.szóval tolódzkodás 3*10 súllyal,ez jó lesz bemelegítésnek.csigás letolás 4* 12vel kezdj mejd piramisban menj fel a súllyal míg már csak 5-6 ot tudsz lenyomni.ezután szólj egy haverodnak h segítsen éscsak engedd a súlyt vissz,lenyomni már nem fogod tudni.

ennyi bőven elég tricepszre.az ilyen gyerekek,mint te akik ennyi sorozatot csinálnak meg gyakorlatot mindíg mosolyt csalnak az arcomra,eszembe juttatják h ilyen voltam énis mikor elkezdtem,sz*rt se értettem hozzá csak nyomni-húzni akartam minnél többet.hát nagy baromság volt.

2011. jún. 22. 18:43
 9/15 A kérdező kommentje:

Kiváncsi voltam olyan emberek véleményére akiknek volt már ilyenbe részük.

Nem pedig az olyanokéra akik lemennek, megisszák a turmixukat, 2 tricepszet letolnak és meg vannak halva tőle. :)

Nem tudom akkor neked mi a vaskos láb. :D

Mutatsz 1 képet esetleg magadról ? Márha neked vaskos, ezt nem tudhatom. És ha lábazol akkor mennyivel ? és abból is CSAK 2 gyakorlatot csinálsz ?

2011. jún. 22. 18:43
 10/15 A kérdező kommentje:

Igen, mint láthatod tolódzkodással szoktam kezdeni és lépcsősen megyek fel súlyokba.

És azt is csinálom néha amit te javasoltál, csak akkor nagyobb sullyal kezdem és 50-ről felmegyek 80ig. A 70-80nál már kell a segítség. De 4 ebből bőven elég, max utána még azt szoktam hogy leteszem 40re és amennyit bírok beletolok, általában 15 körül.

De szerintem nem azért van a konditerembe annyi gép.

Épp azért, hogy mindenhogy megtudd terhelni az izmaid.

Még olyan embert nem láttam, hogy 20-30 percig 1 gépnél vannak, és utána hazamennek...

A legnagyobb állatok is 4x8, 4x10, 4x12-öt tolnak...

2011. jún. 22. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!