Miért gondolják magukat olyan nagy bunyósoknak? A tájboxolók, kickboxosok.
... először én is kamunak hittem.. mert olyan tipikus kérdés.
de hogy kicsit normálisabb dologra terelődött a szó, igen, természetesen vannak erős emberek. :) Kérdező, szerencséd van hogy megismerted, szerintem ha van rá lehetőséged tanulj tőle.
sportnak mi köze a kocsmai esethez? reflexből elhajolsz? gratula. rohadtul nem a kocsma az, ahol komoly fenyegetés lehet. de kíváncsi vagyok ha egy aluljáróban, hárman mondjuk késsel falhoz szorítanak, akkor mennyire vállalnál be egy "ütést" amikor a kézben egy éles penge is van..
a lelki rész meg tök mindegy: aki nincs felkészülve hogy kibelezhetik, az 1-2 vágás után ku.rvár.a kikészül idegileg. és ugyan ez fegyvertelenül: 1-2 letaglózó technika, amikor nincsen kesztyű, és nem elölről kapod hanem a gerincedre, tarkódra és már kész is: alig tudsz mozogni egyrészt mert fáj, és nem úgy mint egy gyomros.. másrészt beszédülsz, még jobban mintha kesztyűben állon vágnának.
tisztelem a sportolókat, mert keményen edzenek, de ők versenyre edzenek.
asszem kungfuzik, de mindent gyakorolnak, ami előfordulhat.. kés, kések elleni gyakorlás (mert hát élesben az jöhet elő) meg földharcot, mert a másik ami veszélyes elvileg ha lefogják az embert, és addig felmetszik.
többi kommentre: nem kamu a kérdés, aki ezt írta kifejezheti a véleményét, szerintem nagyon kíváncsiak vagyunk rá (ezért is nyitottam a kérdést)
Aczél! te mit csinálsz ha megkérdezhetem?
én is kungfuzom.. de nem választom szét a harcművészeteket.
technikák léteznek és elvek. ezek amik szétválasztják a stílusokat: egy külső vagy belső stílust, fegyvertelent a fegyverestől... de a célja mindnek ugyanaz ==> nincs értelme stílusokról beszélni
valaki hallott már olyan esetről, hogy akárhól lefogtak aztán kibeleztek? azért sztem a cigányok nem annyira okosak, hogy tudják mi a vese meg stb.. xd ha nekemjönnének biztos lesokkolódnák és 3 kés-el nem tudnák mitkezdeni de az talán biztos, hogy nem hagynám magam kirabolni, ha nem fognak le vagy valami talán el si tudok futni igaz gyávaság de ki a fa**szt érdekli... igaz közbe leszúrnak.
volt év elején egy esetem, hogy 2 cigány ki volt akadva vagyis az 1-ik hogy ellopták a telefonját és odajöttek hozzám az utcán hogy én loptam el.. aztán egyik cigány elkezdett szórakozni, hogy megüt én meg persze majd beszartam közbe aztán meg fejbe is akart rugni csak én 1m-el följebb voltam xd aztán otthagytak és jött egy másik az meg megint nekem esett, hogy én loptam el a telefonjukat aztán a másik rászólt, hogy hagyjad nem ő volt de azért a szépkis 15 centis kés ott villogott az öve mellett... ha úgyakarja simán kinyírhatott volna mert ezeknek nem oszt nem szoroz ki, hogy s mint van leszarják...
hát.. akkor az önellentmondást érzed, mégis kifiléznének.. hiszen "nekik" nem számít.
nem az a veszélyes hogy valaki megüt (pl. 2-3 hete a moszkva téren, pesten megütöttek, meg sem öltem. tele volt rendőrökkel... 15 méterre ment el 2 járőr, engem meg megütött egy tag. csak röhögtem magamban :DD )
viszont a gáz ha épp mindenféle túl éles vasakkal hadonásznak feléd.. azzal fel tudnának húzni annyira hogy kitoljam a szemét, meg ha már úgyis belelendültem akkor kipróbáljam a veséjén milyen hosszú is az a bökő.
" ha nem lennének szabályok, egy középszerű küzdősportoló egy kocsmában vagy egy aluljáróban az első komoly sérülés után összeesne meg nem is bírná a mentális nyomást!"
Nem egyértelmű számomra, hogy mit értessz a "középszerű" és a "komoly sérülése" alatt, de szerintem eléggé egyértelmű, hogy mondjuk egy boxoló sokkal jobban birná az utcai bunyóval járó sérüléseket és nyomást, mint mondjuk egy focista...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!