Kyokushinban tényleg nincs fejre ütés?
Figyelt kérdés
Vagy esetleg edzésen van és csak versenyeken tilos a fejre ütés?2011. ápr. 30. 10:40
11/13 anonim válasza:
azt viszont továbbra is fent tartom h a kyot lehet harcművészetként és küzdősportként is űzni.
12/13 anonim válasza:
höhö...
nem írnék sokat.. az aikido nem harcművészet, nem tudom mi benne a jó meg a szép, ha nem hatékony.
---- itt már a hosszú komment---
amit én harcművészetnek nevezek az tiszteli a békét, az életet, ugyanakkor kegyelem nélkül és brutálisan hatékonyan elpusztítja azt, ami a használója útjába kerül.
ha a technikákból visszaveszel (nagyon sokat) kesztyűt és védőfelszerelést veszel fel, és tucatnyi korlátozó szabályt beraksz, akkor megkaphatsz egy küzdősportot, ennek már minimális köze lesz a harchoz. de persze fárasztó, meg kemény.
13/13 anonim válasza:
A Kyokushin-kan szervezet ami 2002-ben vált ki a IKO1-ből visszahozta azokat a technikákat amiket a többi szervezet iskolája nem tanít és elhagyott olyanokat amik a versenyen vagy az éles küzdelemben nem hatékonyak. Van fejütés és van földharc valamint feszítések és fojtások. Ezek a karatekák továbbra is indulni tudnak a Kyo versenyeken, de már 2007. április 29.-én megrendezték az első fejreütéses japán bajnokságot, ahol engedélyezett a fej kézzel történő támadása. Magyarországon több iskola ebben a rendszerben működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!