Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Egy Wing Tsun Kung-Fu Mester...

Egy Wing Tsun Kung-Fu Mester le tudna győzni egy Kempo Karate mestert?

Figyelt kérdés
Csak azért érdekelne, mert a Kung-Fut sokan lenézik, pedig igen durva technikák vannak a Wing Tsunban.
2011. ápr. 17. 22:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

én sem tiprom még egy örökkévalóság óta ezt a földet, és szintén féltem már hogy megölhetnek. aztán elkezdtem a karatét más szemmel csinálni, és eljutottam más harcrendszerekig.

most már tudom: kés ellen menni valóban öngyilkosság, puszta kézzel is, fegyverrel is. háborúzni mindig is öngyilkosság volt, nemde? még sem hagyjuk abba.. még sem lehet kizárni.. mióta emberiség volt, van és lesz mindíg szerepe lesz a harc művészetének. valamilyen formában egybeolvadt az emberi léttel. nem születik úgy csecsemő, hogy ne hordaná a harc bélyegét, ez a legősibb és legigazabb művészet. le lehet tagadni, akár egy életen át, de attól még az igazság igaz marad.

ennek fényében mindenkinek tudnia kell, mit követel a gyilkolás művészete, milyen döntést kell meghozni, ha a legnehezebb helyzetben is életben akarsz maradni.

mondjuk, manapság (szerencsére) ritkán vannak élet-halál szituációk, a kiabálás egyébként egy igen jó pszichológiai harctechnika.

2011. ápr. 21. 20:37
 12/15 anonim ***** válasza:
OLYAN NINCS, HOGY KEMPO KARATE!!! Cak olyan van, hogy keNpo karate. A keMpo és a keNpo karate az nem ugyan az!
2011. ápr. 30. 17:11
 13/15 anonim ***** válasza:

Én tíz évesen kérdezgettem hasonlókat: egy orszolán legyőzne egy tigrist ?

Elég irreleváns mit válaszolunk, mert a kérdésed teljesen értelmetlen.

Tudod mennyi mindentől függ egy ilyen dolog ? Rengetegtől. Fizikai adottságok, tényleges tudás, pillanatnyi idegállapot, felkészültség, élesben megvívott harcok száma, stb, stb. Egyébként a wing tsun és a kempo karate helyett beírhatnád közel majdnem bármelyik két másik harcmodort, ugyan ezt tudnám mondani.

A két stílust pedig nem lehet összehasonlítani mert mások. Mind2 nagyon jó de mások az erősségeik és gyengeségeik.

Röviden; Nem csak a stílus de sokkal inkább az egyén számít, ha ugyan arról a képzettségi szintről beszélünk.

2011. okt. 30. 18:52
 14/15 Csongorgabor válasza:
Én nem szeretném a Kempo Karate-t lenézni, de szerintem simán! (Kb. fél éve WT-zek) 12/F
2018. febr. 27. 08:31
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem hinném,hogy a Wing Tsunnal le lehetne győzni bárkit is,aki ugyanannyi ideje foglalkozik küzdősporttal/harcművészettel,mint a WT mester.
2018. febr. 27. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!