Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Egy Wing Tsun Kung-Fu Mester...

Egy Wing Tsun Kung-Fu Mester le tudna győzni egy Kempo Karate mestert?

Figyelt kérdés
Csak azért érdekelne, mert a Kung-Fut sokan lenézik, pedig igen durva technikák vannak a Wing Tsunban.
2011. ápr. 17. 22:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Ha megnézel mondjuk egy k1 mérkőzést akkor láthatod, hogy szinte minden iskola képviseli magát az élvonalban. Szvsz nem az számít h milyen küzdősportot vagy harcművészetet űzöl hanem h milyen szinten csinálod azt.
2011. ápr. 17. 22:18
 2/15 anonim ***** válasza:

simán. 2 mester egymás keze által hal meg muhaha..

mind a wintsun mind a karate háborúra lett kifejlesztve.. olyan kérdést, hogy melyik stílus képviselője győzne, nem teszünk fel :)

mert ~mindenki a saját stílusát tartja a legjobbank. kivétel aki elég alázatos, vagy éppen tisztában van vele hogy pl. Margyarországon a karate nagyrész egy nagy varangyosbéka segge alatt van. de ezt leszámítva nem stílusokat hasonlítgatunk össze, hanem használókat, ugyanis ők tudják összemérni az erejüket. és az még nem a stílust minősíti, megjegyzem :)

2011. ápr. 18. 10:36
 3/15 anonim ***** válasza:
Elnézést hogy nem a kérdésre válaszolok, de azt muszáj megjegyeznem .Aczél.-nak, hogy a karate egyáltalán nincs a béka segge alatt Magyarországon! Ha gondolod utánanézhetsz picit, vagy szívesen leírom mik a tények ;) Ha viszont arra gondolsz, hogy nem elterjedt, sokan lenézik ezt a sportot, és furán néznek rá, akkor ebben viszont teljesen igazad van, mert nagyrészt így van..
2011. ápr. 21. 10:42
 4/15 anonim ***** válasza:

hát, mivel egy rakás kempoverseny van, (ahol nem csak kempósok indulnak) wingcsunferseny meg nemnagyon, azt kell mondjam, talán egy kempoversenyző tapasztaltabb harc szempontjából.

nem a kempo miatt, hanem a sok és változatos ellenfelek miatt.

2011. ápr. 21. 13:55
 5/15 lóf4szJankó ***** válasza:
34%

En nem nezem le egyik kuzdosportot vagy harcmuveszetet sem ,de az a tapasztaltom hogy a keleti harcmuveszetek tobbsege megtanit sok technikat ,de ahhoz hogy pl.utcan alkalmazni tudd nagyon magas szinten kell űzni.

En bunyoztam mar kempo vilagbajnokkal .... szabalyos keretek kozt nem tudtam volna kiutni ,de utcan igen.Igaz h 20kiloval meg egy fejjel kiseb volt de akk is.Aki vilagbajnok valamilyen kuzdosportban ,azt nem kene h utcan bartki is kiusse 1 vs. 1 ben.

Ismerek egy /asszem/barna oves karatest ,aki ha bemutatot tart meg tud mutatni mindenfele hokuszpokuszt ,de ha utcan osszeklerul egy tole nagyobb,magabiztos elenfellel akk leblokkol.

A wing tsunt nem ismerem ,de sokan dicserik ,sztem jobb mint a kempo.

Viszont abban biztos vagyok hogy egy fel evnyi intenziv box edzes hasznosabb mint pl. 3-4év karate vagy kempo.

Hasznosabbat ugy ertem h ha utcan meg kell magd vedeni 1 vagy akar 2-3 ellenfellel szemben akk sokal hatekonyabban tudod alkalmazni a boxon tanultakat mint a karaten vagy kempon tanultakat.

Igaz nagyban fugg ez atol is hogy kitől tanulsz ,mennyire igyekszel ,hany edzesre jarsz stb.

2011. ápr. 21. 14:37
 6/15 anonim ***** válasza:

@ ma 10.42-kor én írásomra reagált.

Üdvözletem!

olvad el az utánad írt válaszokat! ezek teljesen normális emberek véleménye, ismernek karatésokat, kempósokat.. és mit írnak? azt, hogy tapasztalatuk szerint fél év box edzés (egy sport!!) hasznosabb utcai önvédelem esetére mint több év harcművészet (karate). amúgy te is sportnak írtad a karatét..

én eltöltöttem éveket a magyar karate világában, ez alapján és a friss tapasztalataim alapján is fenntaertom a véleményemet. igazán örömmel venném, ha látnék egy karatést, aki nem ilyed meg mert késsel nekitámadnak utcán stb.. mert az ilyen pont valamihez ért ami nem harcművészet. az a harcművész akit legyőz egy boxoló, szintén valamit nagyon rosszul csinál, ezen nagyon el kellene gondolkozniuk.

2011. ápr. 21. 15:45
 7/15 anonim ***** válasza:

-10 órás vagyok-Igen, sportnak írtam, nem is nagyon ismerek olyan helyet, ahol úgy tanítják, mint harcművészetet! 12 éve csak a karate világában élek.. mindenféle eb-k, mb-k, meg egyéb versenyeken voltam.. és úgy érzem, már nagyon távolodik a versenyzés a tradicionális karatétól. Míg körülbelül 8-9 éve még a szabályzat nem volt kialakulva, a kumite sokkal jobban hasonlított egy oyo-kihon kumitéhez, mármint nem kellett annyira finomkodni, és csak egy kis kesztyű meg fogvédő kellett. Mai napon meg már a fejvédő is kell, testvédő, lábvédő, meg ki tudja miket fognak még kitalálni..

A boxos dolognak meg annyi szót szentelnék, hogy ez így igaz.. aki verekedni szeretne, az mennyen boxolni, sportoljon ott, ne jöjjön karatézni, ugyanis 4 év alatt nem lehet elsajátítani a karate minden fortéját, a boxhoz -lehet tévedek- de az első évben sztem már megtanulsz mindent, utána inkább csak az átütőerőre mennek, és a védelem, azaz reflex meg miegyéb kialakítására! De ha nem így van, elnézést, boxot nem ismerem, ez már csak egy vélemény felőlem!

A másik, hogy azért ez inkább személyfüggő, mintsem sportfüggő hogy ki mit mer bevállalni.. El tudom képzelni, hogy bármelyik -akár Japán- harcművész vagy sportoló simán elfutna ha kést látna.. és ezt is teljesen elképzelhetőnek tartom, hogy negyedéves boxtudással ki mer állni valaki.. A helyzettől, az elszántságtól, a támadótól.. ez sok mindentől függ, és igazából ezt is lehet vitatni, hogy bátorság vagy öngyilkosság-e neki menni puszta kézzel egy késelőnek.. és hogy ilyenkor mi a megfelelő lépés.. Sajnos személy szerint sikerült hasonló helyzetbe kerülnöm, és én nem szégyellem, de nem is sajnálom, vagy akármi, bevallom, én elkezdtem üvöltözni, mikor elkezdtek felém közeledni.. és egy kb utca közepén lévő bank közelében egy férfi szaladt felém, aki elkezdett ordibálni a támadómmal, amire el is futott a támadó.. remegni se bírtam úgy remegtem akkor.. más helyzet azért az ilyen.. bár tény.. nem voltam valami idős még akkor na meg most se

2011. ápr. 21. 20:22
 8/15 lóf4szJankó ***** válasza:

20:22es

Ez igy van ,ahogy leirtad.

Ha mar konkret késelős pledat hoztatok fel .... Az hogy valaki puszta kezzel oda all mondjuk egy cigany ele ,akirol tudja h nem csak fenyegetozik hanem hasznalni is meri ... Egyreszt batorsag , de inkabb vakmerőség!!!

2011. ápr. 21. 20:30
 9/15 anonim ***** válasza:
Hát igen.. ha még Józsi bácsi részegen a szomszéd kocsmából késsel hadonászik feléd, akk valszeg nem fog szurkálni, inkább lendületekkel fog szabni.. amivel lehet csinálni valamit még stresszesebb helyzetben is.. de egy kis kisebbséggel, aki rafináltan szurkál balról jobbra azzal nem lehet szórakozni..
2011. ápr. 21. 20:33
 10/15 lóf4szJankó ***** válasza:
Igy van , ilyenkor sztem ki kell nevetni a keselos cigot ,aztan otthagyni a g*cibe/mondhatjuk ugy is h elfutni/.Masnap ejjel meg megkeresni ,lelőni es elásni.
2011. ápr. 21. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!