Kung Fu-t szeretnék tanulni Budapesten és kérdés, h melyik irányzatot válasszam. Leginkább a Shaolin kung fu felé hajlok, ami nagyon érdekel. Tudtok ebben segiteni? Vgay inkább a kung fu más irányzatait válasszam?
Akkor miért kérdezed,ha már tudod a választ?xd
Próbáld ki mind2őt amelyik tetszik azon maradsz.
De nézd a si fu-t mit tud ki volt a mestere mióta csinálja stb. és nézd az edzését is.
hmm.. Jeet Kune Do..
érdekes. Neji, hozzászólás-vélemény?
Kedves Kérdező!
nézd meg, próbáld ki az edzéseket, beszélj az edzővel (mesterrel) az edzések lényegéről, elvéről, mentalitásáról!
és próbáld ki a wudang stílust is :)
Maga a kung fu a kínai harcművészetek gyűjtőneve. Van akinek a tai chi lassú művészi mozgása tetszik, valaki a shaolin egy állatstílusával tudott azonosuslni és megint mást inkább a kempo nyers edzései ragadtak magával.
Minden képpen próbálj ki minnél többet és azt válaszd amelyik legjobban illik a testi adottságaidhoz/mentalitásodhoz
na ezekre mondom azt, hogy már-már idegesítően gyorsak! :)
Akkor Neji válaszára reagálván:
tehát JKD feltételez egy 'Bruce Lee fizikumot' ami az alapján amit az erőgyakorlatairól olvastam, nos eléggé szuperhumán :)
én személy szerint azt a technikát részesítem előnyben, ami jóformán a pillanatnyi erődtől, egészségi állapotodtól függetlenül, emberi csúcsteljesítmény leadása nélkül is hatékony. magyarul, ha leizzadás nélkül meg tudsz vele ölni valakit, akkor az már érdekes (számomra).
emellett persze eddzük a testünket is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!