Melyik ütéssel a legesélyesebb kiütni egy embert?
-Horog
-Egyenes
-Felütés
tök mindegy, ha jól van kivitelezve bármelyikkel... nem a hogyan a kérdés hanem a hova inkább, állcsúcsot mindegyikkel el tudod találni rendesen, helyzettől, pozíciótól függ leginkább hogy mi a célszerűbb.
én csak teremben használtam "horgot" vagy felütést, éles szituban szerintem a rövid, egyenes, gyors ütések a célravezetők, amik meglepik a másikat. erre a könyök nekem bevált, de egy jól beledőlt félköríves combos is tud meglepő és mulatságos is lenni...
ez nagyon sok mindentől függ, az állat viszont szerintem ha az ellenfél védi magát, messze nem olyan egyszerű eltalálni. Viszont ahogy az előző írta, utcán tényleg az gyors egyenes a legcélravezetőbb szerintem is. A felütésnél már elég közel kell lenned a másikhoz, a horoggal ha jól eltalálod elég pusztító tud lenni, de ez nagyban függ az ellenfél meg a te szintedtől, lehet te jársz rosszul vele. Egy hátsókezes egyenes seggre ültetheti, ebben az esetben valszeg el is törik az orra, vagy egy-két foga kihullik..
Leginkább tőled függ, hogy Ko lesz-e vagy sem, mert minden esetben máshogy kell támadni/védekezni. De ha egy normál testalkatú embernek egy félig felütés,félig horgot küldesz egy oldallépés keretében a gyomorszájra, valószínűleg 1-2 percre kivonod a forgalomból.
kiütés kesztyűvel valószínűbb, úgy több kinetikus energia megy el az agyig.
ha puszta kézzel ütsz, akkor az ütés energiáját elnyelik a kézcsontok (törése). mint a forma1 es kocsiknál. a karoszéria szarrátörik, de a pilóta jól van.
egyébként ko-ra jobb a horog és a felütés, mert ekkor az agy jobban elmozdul a koponyában, "csavarodik". De ezeket puszta kézzel barominehéz és veszélyes megütni. egy rossz horog, és 2 ujjad eltört. vagy a foga felsérti a kezedet, és elfertőződik. gyakori. és baromira kellemetlen.
Ezért írtam oda,hogy ökölel üsse.Én csak mondtam ,h lehet ujbegyekkel is szúrni....
Amúgy ha összeverik az jó dolog mert tanul belőle.(jobb esetben tanul belőle)
Ha a kérdező rendes ember lenne,akkor nem akarna csak úgy kiütni vkit/vkiket.Ha önvédelmet szeretne akkor pedig nem azt kérdezné,h h lehet kiütni vkit.Ha nem azt,h védje meg magát a legjobban,milyen ütéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!