Hogyan lehet valakit egy ütéssel elintézni?
1 ütés?
Egy nagy ütéssel állcsúcsra, le lehet kapcsolni nála a villanyt. De ehhez pontos, és erős ütés kell, ami gyakorlottság nélkül, stresszhelyzetben nem igazán esélyes. Ha edzetlenebb, akkor testütésekkel is meg lehet fogni, egy jó gyomros, vagy bordára helyezett csapott is leviheti. Egy jó köríves combra: Ha erősen, és jól csinálod, akkor 2-3 simán levisz egy átlagembert. Aztán ott vannak a piszkosabb dolgok: hererúgás, különböző lágyrészek támadása. (nyak, torok, szem stb...)
http://www.youtube.com/watch?v=I__Yrhkb3qE
Ezt csinálhatod kézfogásból.Persze ehhez kezet kell fognotok.De ha elkapja a grabancod úgy is indíthatod.
http://www.youtube.com/watch?v=10tSfapon0g
Gondolom ilyen tipikus lökdösődéses dolog lesz,oda ez pont jó.
jókat írtak.. én nem adok több ötletet, mazsolázhatsz fentebbről. de azt nem értem, hogy középiskolás korodra miért nincs harctechnikai alapképzésed? kissé szomorú.
aki a halottat játszikot írta! :))
amúgy vannak a fentebb írt "ideg" pontok, amik már nem túl nagy ütés hatására is idegsokkhoz vezethetnek, azaz kiütéshez. tehát még az sem igaz, hogy nagyon erősen kell állon vágnod.
mi, harcművészek évekig gyakorlunk egy-egy ütést, vagy mozdulatot, de ez azért van, mert nem utcai bunyóra készülünk, vagy ringbe, hanem hozzánk hasonlóan felkészült emberekkel szemben kell győznünk, így a test szinte minden pontját kell tudnunk támadni (hiszem az én ellenfelem nem fogja véletlenül sem hagyni, hogy állon vagy torkon üssem) így szükségünk van olyan technikákra, amik kis lendületből, hastályékon is nagy sérülést okoznak stb.stb.
de Teneked tényleg elég, ha a combjába vágod a cipőd élét, vagy tenyérrel állon vágod.
1 probléma, hogy akiket én ismerek gyerekeket, azok ösztönösen jó ha egy légynek ártani tudnak.. szóval az alap támadó mozdulatokat sem árt gyakorolgatni.
Szerintem meg kerüld el a srácot. nagyobb, erősebb, mint te, tapasztaltabb a bunyóban, lehet, hogy a testvérei, szülei rendszeresen gyepálják otthon, ezért törleszt a kisebbeken.
Szal intézd el ütés nélkül. egy kis kínai, valami Bruce Lee monta egyszer, az a legjobb bunyó, amiben nem veszel részt.
Mindenesetre mondj le az egynapos csodatechnikákról, mert nem működnek.
"valami" Bruce Lee :)
bölcs ember lehetett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!