Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Küzdősport és izmok fejlettség...

Küzdősport és izmok fejlettsége. Melyik izmoknak kell a leginkább fejlettnek, erősnek lenni a küzdősportoknál? A mellizom fejlettsége mennyire fontos?

Figyelt kérdés

A karom, lábam genetikailag erősek, jól fejlettek.

A hátam normális.

A mellem viszont szar és gyenge.

2011. febr. 13. 21:02
1 2 3 4 5 6
 21/53 A kérdező kommentje:

nekem az ilyen földharcok, ilyen stílusú küzdősportok soha sem tetszettek

nekem az állóharcok tetszenek

de köszi azért a hozzászólást

2011. febr. 15. 13:08
 22/53 anonim ***** válasza:

Véleményem szerint a földharc utcai küzdelemre alkalmatlan, mert ha élesben támadnak valakire, akkor azt szinte kivétel nélkül egynél többen teszik, és a földharc egyszerre csak egy emberrel szemben használható, így a használata közben kiszolgáltatja magát a küzdő a többi ellenfél támadásainak.

Amilyen kiegészítő sportokat én mindenképpen ajánlok:

1. Futást valamilyen formában, hogy hosszú vagy középtávot futsz, illetve állandó intenzitással vagy intervallumosan teszed, rajtad áll, viszont szerintem futni mindenképpen nagyon hasznos egy harcosnak.

2. Ballisztikus kettlebelles edzés, azaz lendítések (swing) és szakítások (snatch) kettlebellel. Ezek a gyakorlatok egyszerre fejlesztik az általános állóképességet, az erő-állóképességet és a gyorserőt, méghozzá igen időtakarékos módon, akár napi csak tíz perces edzéssel.

3. Erőedzés. Hogy ezt nagyon nehéz saját testsúlyos gyakorlatokkal (egykaros fekvőtámasz, egylábas guggolás... stb.), erőemelő illetve súlyemelő jellegű edzéssel vagy ezt is kettlebellel (katonai nyomás, szélmalom... stb.) teszed, teljesen mindegy, a lényeg, hogy valamilyen módon fejleszd a maximális erődet, és mindenképpen minimalista megközelítéssel, azaz minél kevesebb, átfogó gyakorlattal; a testépítő jellegű, izolációs gyakorlatokkal teletűzdelt edzés roppant előnytelen egy harcosnak.

2011. febr. 15. 13:48
 23/53 A kérdező kommentje:

én kettlebellezek majdnem egy éve. nagyon szeretem. nagyon sokat javult az állóképességem

melyik kettlebell gyakorlatokat ajánlod?

nekem nem százas a gerincem, ezért a legalapabbakat csinálom

-swing, snatch, guggolás, clean, katonai nyomás, meg pár váll körüli körzés, azt hiszem ennyi

(swing, snatch a kedvenc)

saját véleményem szerint elég lenne küzdősport mellé, ha csak snatchelnék, swingelnék kettlebellel

Te mit gondolsz ezekről?

2011. febr. 15. 13:55
 24/53 A kérdező kommentje:
és arról mit gondolsz, hogy jobb lábammal tudok 10-et egylábasan guggolni, ballal, meg egyet se -olyan mintha tök máshogy mozogna-
2011. febr. 15. 13:57
 25/53 anonim ***** válasza:

A kettlebelles edzésed szerintem jó.

Ha ekkora differencia van a két lábad ereje illetve koordinációja között, akkor ott nagy a baj! Mindenképpen törekedj a kiegyenlítésre, dolgozz a bal lábadon, ameddig csak kell!

A gerincet helyrehozza a kettlebell, ha jól csinálod, és rombolja, ha rosszul, de ez több sportra is vonatkozik. Szerintem bőven elég annyi gyakorlat, amit leírtál.

2011. febr. 15. 14:28
 26/53 A kérdező kommentje:

nincs már gond a gerincemmel, de azért inkább elővigyázatos vagyok, meg amúgy is szerintem ezek az alapok, ezeknek elégnek kell lennie

húzodzkodás is fontos szerintem

a koordináció lehet rossz a két lábam között, az egyensúlyérzékem amúgy se valami jó

2011. febr. 15. 14:42
 27/53 anonim ***** válasza:
Akkor azon sürgősen javítanod kell, az egyensúlyérzék az egyik legfontosabb képesség bármilyen küzdőművészetben.
2011. febr. 15. 15:40
 28/53 A kérdező kommentje:

szerintem amúgy túlspilázom ezt a témát, hogy nem jó az egyensúlyérzékem

egyensúlyérzéken, koordináción hogyan lehet javítani?

2011. febr. 15. 16:03
 29/53 anonim ***** válasza:
Leginkább azoknak a gyakorlatoknak a végzésével, amiben kiütközik, hogy az egyensúlyérzéked javításra szorul. Esetedben főleg bal lábbal is végzett egylábas guggolás. Valamint rúgástechnikázás.
2011. febr. 15. 16:16
 30/53 A kérdező kommentje:

kettlebellben is az egykezes gyakorlatoknál mindig a gyengébb karral kezdek

most hogy egyetemista vagyok még 2évig van egy csomó időm

láttam, hogy thai box, hetente 5ször van az én városomban. 1,5órás edzések

te hányszor járnál a helyembe? időmből kitelik. a legjobban akarok fejlődni

és hányszor kettlebelleznél

én heti 5 thai boxra gondoltam (hétfőtől péntekig) és heti 3 kettlebellre (Hétfő-szerda-péntek, ugyanazon a napon, mint a thai box, csak kora délután, több órával thai box előtt)

akkor szerintem elég lenne rövid edzések és hogy a snatch-re, swing-re koncentrálok

a másik, thai boxban mennyire gyorsan lehet haladni, fejlődni?

2011. febr. 15. 18:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!