Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Wing tsun kung fu, shaolin...

Wing tsun kung fu, shaolin kung fu, krav maga vagy valami egyéb?

Figyelt kérdés

Szeretnék valami küzdősportot,mindegyikről hallottam sok jót,ti melyiket ajánlanátok és miért ? Vagy ha mást ajánlotok azt is mondhatjátok.pl: kick box

15.F

2011. jan. 18. 17:30
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
A te küzdősportod a Thai box. Rövid időn belül látványos eredmény. Magabiztosság, sportosság, és önvédelmi tudás. Elméleti szinten 1-2-3 éves thai box tudás felér sokkal több évnyi kung fu, vagy hasonlóval. Persze a sok évnyi kung fu többet ér, mint a thai box, de azt már neked kell eldöntened, mennyire veszed komolyan. A tahi boxot inkább nevezném sportnak, és felkészülésnek az utcai szituációkra, mint a kung fut. Szóval ezek a keleti harcművészetek elég nagy elhivatottságot igényelnek.
2011. febr. 5. 20:50
 12/12 anonim válasza:
Szeretnék közbeszólni, igaz rég volt már ez a kérdés, de akkor is, én személy szerint mind a hármat csináltam eléggé kis korom óta, a shaolinhoz kell egy 4 év szerintem, hogy kellően tudd használni, a krav maga meg szép és jó, de nem a leghatékonyabb önvédelemre, ha megtámad egy képzetlen akkor van esélyed. A Wing tsun kung fu egy pár hónapon belül jól elsajátítható, de annak is kell 2 év, én hat évet tanultam, és nem volt rá egy panaszom se, de ahoz egy full contact-os helyre kell elmenni ahol számodra jól tanítanak. Én véleményem szerint a box, és box félék csak sport szempontjából jók, meg az is számít mennyire szereted a lábadat használni. A wing tsunban az a jó, hogy kórtól, nemtől, alkattól függetlenül alkalmazható, elsajátítható.
2021. szept. 4. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!