Wing tsun kung fu, shaolin kung fu, krav maga vagy valami egyéb?
Szeretnék valami küzdősportot,mindegyikről hallottam sok jót,ti melyiket ajánlanátok és miért ? Vagy ha mást ajánlotok azt is mondhatjátok.pl: kick box
15.F
Üdv!
Merre laksz? (Pesten több lehetőség van, meg főleg erre vagyok ismerős)
1. Elsősorban az számít a kungfu stílusok között, hogy milyen helyen tanulod, milyen mestert találsz. Szerintem első közelítésre ez határozza meg, hogy mennyire lesz jó neked.
2. Kravot ha tanulsz, és jó helyen, lehet gyorsabban elsajátítasz önvédelmi technikákat, felkészíthetnek szituációkra, végülis erre van. (bár én nem szeretem:)
3. Ha pesten vagy, ajánlom, hogy nézz meg egy Aczél-féle önvéd edzést, amit úgy alakítok, hogy jobb legyen a kravos edzéseknél. Sok sikert!
Attól függ mire.
Ha gyorsan akarsz valami önvédelemszerűséget tanulni akkor elmész krav magára.
Ha nem akarod, hogy az első éles helyzetben belepisilj a nadrágodba ha verekedni kell és leblokkolj, akkor elmész valami full kontakt bunyóra (pl. box tökéletes).
Kung fuzni meg akkor menj, hogyha van benned annyi elszántság, hogy nem 6 hónapig fogod csinálni, mert az egy lassú harcművészet. Viszont ad ideológiát is a harc mellé. Ja, és jó kung fu edzésen van bunyó is (természetesen védőfelszerelésben).
Hát a Pest lenne jó nekem igen edzésre.
A kung fu mennyire hasznos önvédelem és erőnlét szempontjából ?
Erőnlét szempontjából nagyon, mivel jó helyen kőkemény az edzés.
Önvédelem szempontjából kell neki idő, hogy kiforrjon, de akkor nagyon jó.
Krav jó önvédelemre, egy szintig. De azonnal ráfagysz, ha összekerülsz egy bokszolóval, thai-boxos-al.
Szerintem ezek a leghatékonyabbak:
Állóharc: Boksz, thai-box, savate, sambo (bár ezt asszem csak egy helyen tanítanak+ nagyrészt földharc is)
Földharc: Bjj, judo.
Üdv!
Mint írtam, (írtam ugye? xD) én pesten tanítok önvédelmet, wudang kungfu-ra alapozva (mondjuk van karatés múltam, jitsu aikido) tehát lehet válogatni.. amire szükséged van, én azt mondom.
Meg azt hogy valamikor beszéljünk-fussnunk össze.
Khmmm a fenntebbi íróra reagálva említeném, ha box szintű sport érdekel, ajánlom a sakkot, megkíméli az idegsejtjeidet a teljes szétzúzódástól.
Ha meg erős akarsz lenni (bármilyen főleg fizikai téren) ott van az előző kommentem.
00:00
Ezekbe a kommentekbe az a szép, hogy sztárolod az MMA-t, de azt sem tudod, hogy ilyen önmagában nem is létezik, hanem vagy 5 harcművészet keveréke. És a legviccesebb, hogy pont azoké, amiket előtted írtak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!