Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Edzés után miért nem érzem...

Edzés után miért nem érzem kellőképpen a hatást?

Figyelt kérdés

Az edzésem elég megterhelő, intenzív. Általában 1:15-1,5 óráig tart és a végén érzem a kimerülést, illetve azt hogy teljesen elfáradtam, kimerültem. Izomlázam sincs olyan mértékű, amilyennek kellene. Olvasok olyanokat, hogy edzés után a karját alig bírja felemelni stb. ez nekem kb 5 percig tart. A gyakorlatokat szabályosan hajtom végre heti 4szer edzek. Bemelegítés 10perc előtte, nyújtás utána szintén. A megfelelő nyújtás miatt nem érzem annyira a edzés hatását?.

üdv

19/f

2010. nov. 19. 08:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Olvasgasd a body.builder.hu-t, ott minden edzéssel kapcsolatos kérdésedre le van írva a válasz, én mindent onnan tanultam.
2010. nov. 19. 08:37
 2/14 A kérdező kommentje:

A végén nem érzem azt akartam írni

Olvasgatom a bb-t rengeteg mindent eltanultam már onnan, de gondoltam itt hátha írnak valami okasat:)

2010. nov. 19. 08:40
 3/14 anonim ***** válasza:
Akkor elmondom a saját véleményem. Másfél óra sok. Az nem lehet elég intenzív. 40-50 perc valóban kemény edzést valószínűleg jobban megéreznél. De kérdezd meg Bunny-t, ő jobban ért hozzá :)))
2010. nov. 19. 09:03
 4/14 A kérdező kommentje:
igaz, de a 40-50 percbe kevés gyakrolat fér bele, és a pihenőidőt is lekell szűkíteni
2010. nov. 19. 09:15
 5/14 anonim ***** válasza:
Ha nagyon fogy az időm, szuperszetteket csinálok. De általában bele szokott férni. Sorozatok közti pihenőnek elég 1,5-2 perc. Nem kell 200 ismétlés, elég gyakorlatonként 3x8, edzett izomcsoportonként 2-3 gyakorlat (attól függ mennyire fontos nekem az az izomcsoport). (Pl. bicepsz franciarúd 3x8; koncentrált egykezes 3x8). Belefér.
2010. nov. 19. 09:21
 6/14 A kérdező kommentje:
És ez a 2-3 gyakorlat izomcsoportonként 3x8as ismétléssel (én is ennyiket szoktam) téged meg is terhel?:O. A pihenőidőm sorozatok közt nekem is 1,5-2perc. Edzés közben érzem a megterheltséget, csak vhogy utána nem érzem, hogy teljesen kimerültem volna, hogy az adott izom amire edzettem teljesen meglett dolgzova :S-.
2010. nov. 19. 10:05
 7/14 anonim ***** válasza:

45 másodperc-1perces pihenők kellenek.És vannak jó intenzitás fokozó technikák.

Szuperszettezés,előfárasztás,vetkőzős sorozatok.

A lényeg hogy izombukásig vagy azon túl kell dolgozni

2010. nov. 19. 10:11
 8/14 A kérdező kommentje:
45-1 perces pihenő a gyakorlatok közt? A piramis elvet melyik izomcsoportokhoz ajánlod, valamint a vetkőzőst.
2010. nov. 19. 10:14
 9/14 A kérdező kommentje:
45másodperc
2010. nov. 19. 10:14
 10/14 anonim ***** válasza:

Vetkőzést gépeken bármihez.De 1 izomcsoportra 1 vetkőzős sorozat.És elég 2 hetente mert ez eléggé terheli az izmokat.

Piramis elv lényegében bármihez jó és semmihez.

Elvileg mindenki használja mert a bemelegítés kis súllyal és nagy ismétlésszámmal indul és fokozatosan nő a súly és csökken az ismétlés.

Gyakorlatilag én ezeket bele sem számolom a sorozatba tehát bemelegítés után azonos súllyal és ismétléssel dolgozok.Kinek hogy kényelmesebb

2010. nov. 19. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!