Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Vulkánokat szoktak megmászni...

Vulkánokat szoktak megmászni mint a "rendes" hegyeket? (ugye a vulkán is hegy)

Figyelt kérdés
Sziasztok a "rendes" hegyek megmászása sokszor 1 fajta dicsőség. De mi a helyzet a vulkáni hegyekkel? Úgy tudom abból is van kb 3 ezer méteres vagy több. köszönöm szépen
dec. 11. 14:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%
Igen, szoktak. Sőt, még megsíelni is szoktak vulkánokat. Aktív vulkánnál mondjuk hamarabb változhat, hogy mit tekintünk csúcsnak.
dec. 11. 16:21
 2/11 A kérdező kommentje:
Tényleg? Nem veszélyes? (nem értek hozzá, tudod kráterek stb) . Ezt is dicsőség megmászni?
dec. 11. 17:00
 3/11 anonim ***** válasza:
Szoktak.Ha kitör, akkor veszélyes.
dec. 12. 16:26
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

2:

Vannak előjelei a kitöréseknek, általában nem az van hogy egyszer csak kitör, geológusok viszgálják, és jelzik ha aktívabb időszak van.

Az lehet még problémás, hogy a kráterek, meg néhol a felszín is füstöl, és van aki érzékenyebb a füstre, és rosszul lesz. Ezt nem tudhatod előre.

Egyébként az Etna egészen elérhető közelségben van, ha érdekelnek a vulkánok, főleg télen olcsón ott vagy Cataniaban repülővel.

dec. 12. 17:17
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszi, én mozgássérült vagyok szóval nem mászom meg. :) Nézegettem videókat rengeteg túrista csoportot visznek pl az Etnára, gyakorlatilag gyalogolnak az emberek. A kérdésem A legtöbb vulkánra ezek szerint kb fel lehet sétálni, ? (és nem megmászni, mint az Everestet és a hasonló hegyeket, ezt is videón láttam)
dec. 12. 18:15
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Everest is nagyobbrészt séta a normálúton, nem az adja a nehézségét, hanem hogy nagyon magasan van, így egy-egy lépés is nehéz, plusz a halálzónában már annyira ritka a levegő, hogy ha pihensz, akkor is fogy az energiát, így ha nem hagyod el időben, meghalsz.

Etnán terepjáróval felveszik a csúcsközelbe a turistákat, meg kb. 2500-ig van felvonó is. A csúcsra fel lehet sétálni, de kb. 2950 métertől kezd egyenletlenebbé válni a terep, de attól még nem mászás, csak nehezebb séta.

Van olyan vulkán is, ahol kimondottan mászni kell.

dec. 12. 21:56
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, én nem értek hozzá, súlyos mozgássérültként esélyem sincs ilyet kipróbálni, csak abból tudok következtetni amit a videókon látok, hegymászás cimén.
dec. 13. 09:46
 8/11 anonim ***** válasza:
Ecuadorban van 6e méteres is.
jan. 10. 05:55
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszi én úgy tudtam egy Hawaii vulkán a legnagyobb aktiv vulkán a maga 4000valahány méterével.
jan. 10. 09:06
 10/11 anonim ***** válasza:
jan. 11. 00:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!