Ha nincs kitörés veszély miért füstölög a vulkán?
Figyelt kérdés
Sziasztok itt élőbe lehet vulkánokat nézni. [link] néha azt veszem észre, hogy valamiféle füst jön ki a vulkánból,tiszta felhőtlen időbe az etnánál is láttam. Ez miért van, hogy a nyugalomban levő vulkán füstöl? köszönöm szépen.dec. 10. 13:21
2/10 anonim válasza:
Az jelzi, hogy dolgozik, s majd lesz.
3/10 A kérdező kommentje:
1es köszi tudom, lehet nem jó szót használtam a nyugalomban, azt akarta jelenteni, hogy nincs kitörés "csak van". 2es tehát kb azt, hogy aktiv vulkán?
dec. 10. 14:04
4/10 anonim válasza:
Régen hogy állították elő a fémeket, amikor nem volt kohó? A kibányászott ércföldből èpìtettek egy piramist, a tetejét telerakták szénnel, meggyújtották, ami füstölgött, és kifolyt a megolvadt fém. A régi ötlet alapján csinálják ma a vulkánokat.
Egy kis füstbombával, olvasztott tengerisóval, dinamittal megspékelve. A magmát szeretnék bizonyítani, de az nincsen. Magma helyett homok van 12 km mélyen. A Föld nem vastagabb! [link]
5/10 A kérdező kommentje:
Ez hogy jön ide?
dec. 10. 17:22
6/10 anonim válasza:
Mert az aktív vulkán nem azt jelenti, hogy pillanatokon belül kitör. Lehet hogy évekig, évtizedekig is eltart, mire megtörténik a kitörés.
7/10 A kérdező kommentje:
Értem és a füst mit jelez? köszi
dec. 10. 17:39
8/10 anonim válasza:
azt jelenti, hogy a nyomás alatt lévő magmakamrában olyan illékony anyagok vannak, amik utat tudnak törni atermészetes repedéseken
kén-dioxid, szén-dioxid, hamu stb
9/10 A kérdező kommentje:
Köszi, ha ezek nem tudnak kijönni okozhat kitörést?
dec. 10. 18:03
10/10 anonim válasza:
a kitörést az okozza, hogyha alacsony a magma szilíciumtartalma és hajlamos arra, hogy kikristályosodjon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!