Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Egy verekedés során miért...

Egy verekedés során miért jelent előnyt a magasság?

Figyelt kérdés

Ez tényleg egy naiv kérdés, lehet, hogy vicces hogy nem tudom, de sosem verekdtem, se gyerekkoromban, se küzdősport formájában.

Innen onnan elém kerültek már bokszolók nyilatkozatai, meg úgy másoktól is, az életben hallottam, hogy de hát ő magas, ezért esélyesebb stb...

Amire én teljesen naiv, laikusként gondolok az az hogy egy magas embernek hosszabb a keze, meg talán az, hogy mivel magasabban van a feje így az alcsonyabb embernek "felfelé" kell ütnie és nem tudja pl belevinni a testsúlyát az ütésbe?

aug. 3. 09:52
 1/3 anonim ***** válasza:
29%
Ha magasabbik fél sülyosan anorexiás, akkor nem jelent előnyt.
aug. 3. 10:05
 2/3 anonim ***** válasza:
54%
"Belharcban" még hátrány is lehet. Közel ugrasz, a sarkadtól az öklödig az egész tested erejét bele tudod adni egy ütésbe, megdolgozod, ő meg legfeljebb a hátadat tudja ütögetni. Lásd Mike Tyson-t anno.
aug. 3. 10:18
 3/3 anonim ***** válasza:
Belharchoz közel kell jutni, ehhez pedig keresztül kell jutni azon a zónán, amit a magas ember tud uralni, aztán azon belül maradni. Ha pedig az adott "verekedés" megengedi a földharcot, még ez sem garantálja, hogy az alacsonyabb fél előnybe kerül.
aug. 3. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!