Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Egy ilyen verekedés kimenetelé...

Egy ilyen verekedés kimenetelében a tudás számít, a szerencse, vagy a "méretek"?

Figyelt kérdés

Van egy haverom aki 173 centi, pár hónapja bokszol meg nagyon régóta gyúr, és kb színtiszta izom (78-80 kg).

Nem olyan régóta van egy barátnője, akinek az ex barátja képbe került, mint később kiderült "nem úgy", félreértés volt az egész, a csaj hülyítette valamivel.

Na de ő ezt rossz néven vette, és elhitte.

Egy szórakozóhelyen véletlen találkoztak az ex baráttal, ő meg beleállt az exbe.

Életkorukat tekintve a barátom 20 éves, a másik srác 26 és ő olyan 90-100 kiló közötti, meg 185 és 190 centi körüli magassággal bír.

A szóváltás odáig fajult, hogy a haverom nekiment az ex barátnak, és pár ütésváltást bírt, de utána az ex barát olyat lezörgetett neki, hogy leült a földre, és percekig szédült.

Most meg teljesen kivan, hogy de hogy, meg hogy csak szerencsésen találta el őt a csávó, és így tovább....közben azért az a srác is ki volt gyúrva, bár neki volt pocakja, és nem tűnt olyan keménykötésűnek, de azért látszott hogy van benne erő.

Meg azért mégis majdnem 20 centivel magasabb meg legalább 10-15 kilóval nehezebb, papírforma szerint ő volt előnyben.

Nyilván egy könnyű súlyú profi bokszolónak nem akadály a magasság meg a súlykülönbség ha megvan a tudása meg a teknikája...de én végig láttam a verekedést, és az ex barát ütései eléggé célzottak, és pontosak voltak, a "kiütés" is elég határozottnak tűnt, nem csak a levegőbe kapkodott.

Igazából az lenne a kérdésem, hogy ilyen paraméterekkel a kisebb embernek valóban jóval kevesebb esélye van, vagy ez csak a tudáson vagy épp a szerencsén múlik?

Vegyük azt, hogy mindketten azonos szinten vannak küzdősportokban, és erőben is, akkor is a magasabb embernél az előny?

2021. júl. 26. 16:30
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha egyforma tudást feltételezünk, akkor természetes, hogy általában az jön ki jobban, aki magasabb és nehezebb is. Nem véletlenül vezették be a súlycsoportokat.

Amit leírtál, az nem a szerencsén múlott, hanem a barátod jobbnak gondolta magát, mint a másik fickó, ezért taktika nélkül lerohanta, és nem vette figyelembe, hogy a másiknak hosszabb a keze, nagyobb a súlya stb.

2021. júl. 26. 16:45
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván ez nem súlyemelés, ahol csak az erő számít. Fontos az önbizalom.
2021. júl. 26. 17:51
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

"pár hónapja bokszol"

Pár hónap bokszolgatás után nem kéne azért még emberkedni

2021. júl. 26. 21:03
 4/7 anonim ***** válasza:
53%
Figyelj én 172 vagyok, 3-4 éve 70 kilósan odabasztam 90 kilós embereket is, az én mottóm az, hogy edzésen mindenki erősebb, azon kívül meg mindenki gyengébb ><
2021. júl. 28. 13:25
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Még hozzátenném az sme mindegy, hogy 12 órába fizikai munkát végzel vagy egy éve és mellette edzel, vagy egy éve otthon punnyadsz a TV előtt a covid miatt.
2021. júl. 28. 13:27
 6/7 anonim ***** válasza:
A magasság nem sokat számít. Inkább az erő, súly. De ha valaki képzetteb az lazán lever egy képzetlen hiába nagyobb.
2021. júl. 29. 21:16
 7/7 anonim válasza:

A barátod egy mentálisan gyenge lekvár ember. Hiába kiabál nagy hanggal, ha beszariság van mögötte. A másik meg valószínűleg talpig ember volt. Stabil, hideg, kimért... Repült is a pofon, a barátod meg reszketve csodálkozott, "hogy most mi történt?" "pedig olyan kemény vagyok"...

Tapasztalatom szerint a kemény fickók sosem hangoskodnak, de ha kell repül a saller.

A barátod egy igazi lekvár ember. Beszari kislány.

2021. aug. 19. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!