A harcmüveszetek java,leginkább a Kinai hm-ek,miért nem méretik meg magukat soha harcban?
A serülés megfelelő vedőeszközökkel elkerülhető.
Szem es torok ütes kimaradhat hisz ez amúgy is minden stilus sajátja,mégis vannak versenyeik tehat ezekre hivatkozni ostobaság.
Nem ebből a 2 technikából áll egy stilus.
Mi a túlbonyolított benne? Oké nyilván az ujj technikák nem a legelterjedtebbek, nem is biztos hogy megéri erre annyit edzeni, ezzel egyetértek, de azért ennek is megvan a haszna. Egyébként részletesebbek az ütések, blokkolások, rúgások, stb, de ettől nem lesz bonyolult.
Ha csak a kung-fuból indulunk ki abból is van vagy 400 stílus, mindegyik mást helyez előtérbe. De akkor ott van pl. a Wing-Chun azt nem mondanám túlbonyolítottak, nincsenek is benne magasabb rúgások, meg az is viszonylag kötöttebb mozgású a kung-fuhoz képest.
Egyébként én 8 évig jártam hobbi szinten Kyokushin karatéra és Ju-Jitsura.
Vannak itt is kényesebb technikák persze, de alapvetően ez is megtanít pl arra, hogy üss jól, hogyan védekezz és mire kell figyelni egy ilyen szituban.
71#
Megint bele beszélek pedig nem nekem szólt, bocsi.
Na a Kyokushin szerintem üdítő kivétel mert ott van sparring.
Szeintem abszolut alkalmas utcai önvédelemre
Eszközök ellen persze, hogy nehezebb védekezni puszta kézzel.
Amint előkerül a kés rögtön megváltozik a "játék"...
Egyébként miből gondolod, hogy a többségüket elverik? Ringben is vannak kínai MMA-sok akik kung-fut is használnak.
Nem a stílus számít, hanem hogy hogyan edzik azt. És nyilván minél többen vagy jártas, annál szélesebb körben leszel képes alkalmazkodni az adott szituációhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!