A karate tényleg ennyire értelmetlen?
agresszív gyerek?(gondolom nem)
ez lehet az oka, hogy te szét vered
én a kiokoshin ki-t (bárhogy is kell leírni) nagyon szerettem gyerekkoromban, főleg azt tanultam meg hogyan kell fogadni az ütéseket. (nem annyira kivédeni inkább túlélni őket) - 1 évig tanultam
A kung fu szerintem semmire nem jó. Legalábbis ahogy én tanultam az szar volt. - fél évig tanultam tán
A wing tsun (esse tudom hogy kell leírni) viszont megintcsak jónak tűnt, bár csak egy edzésen voltam. Földharc, ütések kivédése, és hatékony ütéseket mérni az ellenfélre - ezekre jó volt.
De egyébként szerintem a tehetség nagyon számít a bunyónál. A kreativitás+ügyesség+agresszió. Meg persze, sok harcművészet inkább sport meg művészet, mint bunyó. És olyan emberek ellen gyakorolsz akik adott szabályok/beidegződések szerint harcolnak. A tapasztalat akkor kezd el számítani ha már jósok féle ellenfél ellen harcoltál.
Hát attól függ hogy milyen stílust nyomat. Vannak lágyabbak ahol kevés a küzdelem inkább ilyen harci táncot (kata) vagy alapgyakorlatokat végeztek.
Én 10 évet kyokushinkai-koztam és hát ha bunyó volt nem maradtam alul. :)
A haverod viselkedése teljesen az ő jellemétől függ, még nem rögzültek benne bizonyos válaszreakciók. (Pl. védés/hárítás utáni azonnali ellentámadás)
Szerencséd hogy nem kaptál egy combost vagy egy gyomorszájast csak úgy rutinból és baráti erővel.
Az ember hozzáállásától,mentalitásától függ.Lehet hatékony,mert az egyik haverom elég jól nyomta,nyert is csomó versenyt.
Egy másik haverom meg utcai bunyóban 3 perc alatt szétverte a nem tudom hány danos kyo edzőt,meg a segéd edző csaját is.
Mindezt úgy,hogy a haverom nem űzött küzdősportot,viszont csak fejre üt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!