Mi a véleményetek a Muay Thai-ról (thai box)?
én holnap kezdem 30 évesen...
Keménynek kemény, dehát ami nem nyír ki, erősebbé tesz.
Én 26 évesen kezdtem, 30 vagyok, elég komolyan megy. Ha szánsz rá időt, akkor sosem késő elkezdeni. Az edzés meg kemény, de megölni nem fognak, és természetesen senki nem fog szétverni az első edzésen... később se :)
Hogy mit és mennyi idő alatt érsz el, az tőled függ. Nyilván más heti 5-ször személyi edzővel nyomni egy az egyben, amikor egyfolytában rád figyel valaki, és más csoportosan heti egyszer, amikor egy edző jut 20 emberre.
A thai box NEM harcművészet hanem küzdősport.
Harcművészet az, amiben filozófiát és ki használatot(chit, hol minek hívják) tanulsz.
A muay thai egy erősen támadásokra kihegyezett küzdősport. Így ha elég "tökös" vagy és éles helyzetben felismered, hogy mikortól nem lehet szép szóval megoldani a helyzetet és te támadsz először (ez az, amire az emberek 90%-a NEM képes) akkor nagyon hatékonyan tudod alkalmazni. Magyarul le kell verned a támadó(kat) mielőtt megtámadnak, lefognak, földrevisznek, stb.
Elkezdeni soha sem késő, én ismerek olyan embert, aki 50 évesen kezdett el aikidozni és azóta többször megvédte magát az utcán cigányok ellen, akik ki akarták rabolni. 23 évesen bőven időben vagy.
Mivel fiatal vagy, ha elég időt szánsz az edzésekre akkor 6-12 hónap alatt eljuthatsz jó szintre szerintem. Csodát ne várj semmitől, senki nem tudja 0-ról összepakolni a rablóbandát 2 hét edzés után. Főleg a 2,3 vagy több ellenfél elleni harc az, ami pokolian nehéz és rengeteg gyakorlást és "hidegvért" igényel.
Köszi a válaszokat!
15.33.
Jártam két hónap Krav Magára, de nekem nagyon, úgy tűnt, hogy a civil változata az csak ilyen "varázslásszerű vmi" elhiszem, hogy baromi hatékony lehet, ha különleges katonai vagy rendőri alakulatban szolgálnék és a katonai változatát oktatnák nekem. Mivel még öklözni sem tudok rendesen, ezért valami olyasmit keresek, ahol ez benne alap edzésekben, így két stílusra szűkűlt a kör: Kempo, Thai Box. Nekem a Thai Box "egyszerűbbnek" tűnik és, a videókban láttam, hogy van benne bőven öklözés. Nem akarok sem földharcolni, sem "hájjá híjjá" hadonászni összevissza, mint mondjuk egy tradicionális harcművészetben, az biztos nagyon jó lehet, de ezekhez legalább 8-10 év kell, hogy érjen is valamit. De a türelem nem az erős oldalan.:) Érted mire gondoltam?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!