BME falmászás milyen?
Én nem BME-s vagyok, de a nálunk lévő falmászásról önmagában, mint "falmászás" tudok beszélni. Ugye erre is kíváncsi vagy. Nálunk (SZTE) ez úgy nézett ki, hogy első órán megbeszéltük a biztosnági szabályokat, meg, hogy milyen felszerelést kell hozni. Nálunk ez úgy volt, hogy kellett váltóruha (póló, nadrág, zokni és cipő - hogy ne utcai cipőben menjünk a terembe), cipőnek jobb a laposabb talpú, de nem szükséges emiatt külön mászócipőt venni (drága is egyébként), elég egy sima tronacipő, vagy akár futócipő is. Ezen kívül minden más felszerelést (beülő, csiga, karabiner stb.) az egyetem biztosította. Az óra úgy nézett ki, hogy az elején névsorolvasást követően, mindig az aktuális feladatokról beszéltünk, amit azon az órán fogunk csinálni. Aztán közös bemelegítés, majd a tanár bemutatta a feladatot, és azt kellett gyakorolni, akinek kellett segítség, segített, pl. akinek nem volt párja (ugye két ember kell hozzá, egy aki mászik, utána tartja a másikat - aztán cserélnek), majd a feladat gyakorlása után szabad foglalkozás volt, vagyis bármelyik nehézségű falon gyakorolhattunk, akár a kis gyakorlófalon is (oda nem kellett kötél sem). Közben hasznos tanácsokat adott a a tanárunk hogy mire figyeljünk. Jófej volt, tényleg sokat segített, és bármiről el lehetett vele beszélgetni 😂. Óra után visszaöltözés és ha szerettél, akkor le is tudtál zuhanyozni, elég kultúrált volt a tusoló (nálunk), akik nagyon jók voltak, azoknak felajánlotta, hogy elmehetnek vele sziklamászásra, ha gondolják.
Nálunk így telt. 😀
Én BME-s falmászáson voltam :) Nem kell semmi különlegeset vinni, kényelmes sportcuccban legyél. Cipőt adtak akkor, nem tudom, hogy a covid miatt ez most is így megy-e. Minden mást is adnak ami kell a mászáshoz, beülő stb. Először nagyon meglepő volt, mennyire szoros a cipő, erre készülj fel (ha még nem másztál). Az első óra elején nekünk is biztonsági szabályokat magyaráztak el. Minden óra elején egyéni bemelegítés van. Két terem van, a boulder fal, ahol tilos a beülőben mászni. És van a rendes magas fal, ahol felváltva másztok a pároddal.
Csak ketten voltunk lányok, így amikor a párom nem jött akkor kicsit beparáztam mi lesz. De így is meg tudtuk oldani a mászást, pedig 50 kg vagyok, de szerencsére találtam hozzám hasonló kaliberű párt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!