Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Van értelme otthon videókkal...

Van értelme otthon videókkal gyakorolni harcművészetet/küzdősportot?

Figyelt kérdés

Judora járok edzeni és rájöttem, hogy jelenleg nem nagyon van most pénzem, meg időm sem eljárni mellette máshova... :( Bokszolgattam korábban (nem komolyan versenyszerűen, csak egyetemi óra keretében felvettem) az alapok meg vannak és itthon szoktam is gyakorolgatni az ütéseket árnyék bokszolni, hogy el ne felejtődjön annyira. Meg majd nézek videókat, töltök le könyvet otthoni gyakorláshoz.

Az jutott eszembe, mi lenne ha mondjuk a Lo Man Kam wing chun is megpróbálnám begyakorolni ezzel a módszerrel, videókkal, amennyire csak lehet:

https://www.youtube.com/watch?v=X_7fApEkvzI

Kb. milyen szinten lehetne eljutni vele évvégére? Esetleg másfajta harcművészetet mennyire lehet így megtanulni? Pl. ninjutsu, japán jiu jitsu (gondolom, hogy nem ugyan az mint rendesen lejárni edzeni)

Alapozásnak jó lesz, hogy elkezdjem majd rendes klubban következő évben?

Vagy hagyjam inkább egyenlőre?

Várjak vele jövőre és menjek le rendesen egy klubba?

Vagy csináljam helyette csak az árnyékbokszot és a boksz technikákat és a judo gyakorlatok csináljam, esetleg otthon végezhető erőnövelő tornával kiegészítve?

Ti próbálkoztatok már ilyesmivel? Milyen eredménnyel zárult ez az akció?

Tudnátok jó minőségű videó tutorial, pdf is linkelni?

Esetleg címeket adni amire rákereshetek?

Köszi!

32F

2020. szept. 30. 22:36
 1/9 anonim ***** válasza:

Kiegészíteni tudod csak legfeljebb a már megszerzett tudást. Alapot is az a baj nem tud rendesen adni csak videóval, mert nincs aki figyelje jól csinálod-e meg a technikákat. A baj, hogyha nem jól csinálod meg, akkor berögzül, utána meg nehezen szoksz már le róla, ami csak hátráltat mikor elmennél egy rendes edzésre.

Meg nagyon kevés olyan otthon tanulós videóval találkoztam, ami jó is, ami tényleg tanít és nem csak azoknak nyújt edzést, akik már jártak korábban is edzésre.

Amit még a legjobbnak találtam azok Joseph Valtellini videói, ő kick boksz oktatós videókat csinál, de tényleg a legelejétől elmagyarázva a dolgokat:

https://www.youtube.com/watch?v=dLg_7FkL4YI&list=PLhotx9axP0..

A másik ami nem a legjobb, de egynek elmegy Global Martial Arts University, de ennél csak a Taekwondos részekbe néztem bele, arról tudok nyilatkozni:

https://www.youtube.com/c/GlobalMartialArtsUniversity/videos

(Ennek toltam én még pár hónapja a Taekwondos részét, de egy időre jegelnem kellett, mivel elég erőteljesen megrándult a bokám, majdnem ficam is lett belőle, nem olyan rég jött helyre, de addigra meg már a meló miatt nem tudtam tolni).

2020. okt. 1. 09:52
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Tükör fontos, hogy lásd magad. Egy zsák sem árt. És egy teniszlabda ami elött elhajolsz és ütöd a hármas kombókat, ha a teniszlabda eltalál lassan ütöttél. Minden fajta ütésnek van rávezető gyakorlata, tehát kettő/három szedik szét, ha pl egy jobbhorognál nem figyelsz a lábmunkára nem ütés lesz, hanem lökés. És tudnod kell az ütések funkcióját, hogy pl. Mikor húzod be egy felütést, mert úgye nem csapkodni,hadonászni akarsz ész nélkül. A védekezésről se feledkezz meg... Egy sparing társ sem ártana. Értelme mindenképpen van, jobb mint a passzívitás.
2020. okt. 1. 15:49
 3/9 anonim ***** válasza:
83%
Nincs.
2020. okt. 1. 16:34
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2020. okt. 4. 16:03
 5/9 anonim ***** válasza:
Ezzel az a baj hogy senki sem látja mit csinálsz rosszul és nem szól rád. Elég egy hónapig rosszul gyakorolnod intenzíven és évekig fog tartani kiszednie a legjobb edzőnek is a rossz beidegződéseket
2020. okt. 16. 22:11
 6/9 anonim ***** válasza:
én vitatkoznék, nem létezik helyes technika... Mindenki úgy csinálja, ahogy neki jó. Láttátok már Rocky Marcianot küzdeni? Ment előre mint egy tank, nem érdekelte ha közbe megütik, elkezdte püfölni az ellenfelet és addig meg nem állt amíg az a földre nem ment, de az ütések sem a hétköznapi boxütések, ilyen bud spenceres leütések :D Papp Laci is hasonló volt. Nyilván, nem árt egy profi szakértő beavatkozása, de láttam már olyanokat hogy hobbi boxolók elvertek verseny boxolókat...
2020. dec. 28. 23:56
 7/9 anonim ***** válasza:

6:

Ez a nagyon nem igaz, hogy nem létezik helyes technika. De, létezik helyes technika, nem úgy megy, hogy úgy csinálod ahogy neked jó. Ütésnél is baromira nem mindegy, hogy ütsz, mert simán magadnak okozhatsz kárt vele.

2021. jan. 3. 10:29
 8/9 anonim ***** válasza:
már nem azért, de erősen kétlem hogy bármi is ami létrejött volna ember által nem előzte meg több száz sikertelen kísérlet... Vagyis a hibákból tanulunk, ha már rögtön egy (a sok közül) helyes technikát erőszakolnak ránk lehet nem is az az ideális nekünk, nekünk kellene megtanulni inkább... a küzdősportokban kategóriánként is van csomó eltérő stílus. Ez olyan mint amikor az iskolában biznisz menedzsmentet tanítanak olyanok akik sosem csináltak bizniszt, vagy csináltak de sikertelenek voltak. És vannak akik mindenféle ilyen fancy oktatás nélkül is létre tudnak hozni sikeres üzletet.
2021. jan. 3. 15:28
 9/9 anonim ***** válasza:

8:

Csak a normális edzéseken az alapoktól tanítanak meg neked mindent. Ezért nem jó a biznisz menedzsmentes példád.

Boksznál maradva normális helyen először megtanítanak a helyes lábmunkára, kéztartásra és a helyes ütések kivitelezésére, aztán küldenek csak el, hogy sparringolj a többiekkel.

Akikről te beszélsz azok meg a külön zseni kategória. Igen, vannak olyanok, akik minimális tanulással már sokat értek el, de azok az olyan kaliberű harcosok, mint Mark Hunt.

Ezért kell normális helyen megtanulni normálisan az alapokat.

2021. jan. 3. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!