Wing Tsunozom, és kihívott sparringra egy boxoló. Kicsit félek, hogy kivédi a láncütést... Szerintetek?
"Kívácsni lennék jab-cross-hook triódat hogy tudod bevinni amikor hozzá sem tudsz érni mint boxoló egy rendes kung fu harcművészhez
Ugyanis amig te próbálgatsz közel kerülni, hogy egyáltalán be tudd vinni a kombóidat, addig szépen a fejedet már egy méterről lerúgdossák, meg sem tudod ütni a Kung Fu mestert a boxtudásoddal, nemhogy te még itt kombózzál XD
Majd álmodban kombózól amikor úgy fejberúgnak egy párszor, hogy a mentő visz el"
Alapból olyan, hogy sima Kung Fu nincs. Másodszor a legtöbb Kung Fu hígfost nem ér jó ideje, ezért edzenek mellé Sanda-t (lényegében kung fu irányzatokból készült Kick boksz szerűség). Egy Wing Tsunos meg főként nem fog senkit se fejbe rúgni, mert nincsenek hozzászokva az éles harchoz.
https://www.youtube.com/watch?v=_UvRavszvPY
3:14-től kezdődik a lényeg. Pont Wing Chunos ellen harcolt a kínai MMAs. Szabályok nélkül mielőtt azzal jönnél. A Wing Chun meg még mindig köröket ver a Tsun irányzatra oktatásilag. Wing Tsunnál is Kínában Leung Ting a levegő kékítést támogatja, mert abból több pénz befolyik, mint full contactból.
Idehaza Máday dettó ugyanezt tolja.
"Reggel, ugye, ide írogattam, majd ezt követően elkezdtem őrült módjára edzeni. Közel egy egész órán át ütöttem-vágtam a fabábút, majd törökülésben meditáltam szintén egy órán át, végül egy óra formagyakorlat következett. Elképzeltem, mit s hogyan fogok tenni."
Te imitáltad a fabábú ütését-vágását, ahhoz, hogy komolyan üsd-vágd évekig kell feledzened a kezedet, különben te 1 óra múlva már nem éreznéd meg. Meg a fabábú se annyira elterjedt idehaza.
"Odaértem a terembe. Egy, a szocializmusban mrgragadt, omladozó vakolatú, dohos szagú pincehelyiséget kell elképzelni. Ellenfelem már ott várt rám egyszerű fehér pólóban, tornacipőben. Én felöltöttem díszes, a Wing Tsun küzdők tradicionális öltözékét, és nekiálltam meditálni, míg ellenfelem vadul püfölte addig a zsákot."
Megint tipikus sztereotípia. Omladozó boksz terem, az ellenfeled fehér pólóban meg tornacipőben (ami helyett inkább boksz cipőt akartál írni, a kettő meg nem ugyanaz).
"MMA kesztyűt húztunk. Ellenfelem eleinte csak körözött, ijesztő mozdulatokat tett, én pedig - miközben magamban kínaiul számoltam - igyekeztem felmérni, milyen távolságból kellene megindítanom a támadások gyilkos viharát, a láncütést."
Ezt a megfogalmazást te se gondoltad komolyan ugye? Támadások gyilkos viharát, a láncütést? Azt Kínában se veszik komolyan. Az eredeti Yip Man filmeknél is pont abból lett a balhé, hogy Leung Tingnek ezt a hülyeségét belerakták a filmbe (az első részbe tudom, hogy benne volt). Nem gyilkos technika az, az azért kellett, hogy ennyivel kikiáltsa külön stílusnak a Wing Tsunt Leung Ting, mert mindenáron nagymester akart lenni, mert szerinte Yip Chun alkalmatlan. Arról meg, hogy Bruce Lee-t visszahívják hallani se akart (vannak elméletek miszerint Yip Man elgondolkozott rajta, hogy míg elég nem idős lesz Yip Chun Leenek adja a nagymesteri rangot, mivel ő volt a legeredményesebb tanítványa, Leung Tingéket is nem egyszer elpics@zta).
"Nehéz volt közel kerülni hozzá. Írtátok, ugye az ökölvívók lábmunkáját. Nagy nehezen, sokadik, kb. tizedjére sikerült egy félköríves rugással eltalálnom az első lábát. Láttam, hogy fájt neki, de csak folytatta a táncot rendületlenül . Utána a térdét sikerült eltalálnom, megint csak sokadjára, amitől rögvest abbahagyta a körtáncot. Kettős fedezéke mögött láttam az apró, mélyen ülő, eddig rafináltan csillogó szemeit, melyek most riadtságot tükröztek. Győz a Wing Tsun?!"
Ne égess már ki ezekkel a megfogalmazásokkal. Rafináltan csillogó szemek? Te tényleg az egyik legbénább troll vagy.
"Ettől felbátorodtam. Éreztem, ahogy áramlik a végtagjaimban a chi."
Innentől fogva végképp nincs értelme téged komolyan venni.
"Megpróbáltam földre vinni, de nem sikerült. Ráfogtam az egyik kezére, és a résen keresztül a repülő ujjak technikájával próbáltam volna eltalálni, de sajnos ez sem sikerült, ezért megindítottam a láncütést.... És... a következő pillanatban lekapcsolták a villanyt. Arra ébredtem, hogy szó szerint fellocsolnak. Az elmondások szerint egy pusztító erejű, szűken ütött horoggal talált el. Azonnal eszméletemet vesztettem."
Legalább rájöttél, hogy felesleges tovább trollkodnod és kikaptál a hazugságodban.
Az 52. hozzászólást egy korlátolt elme írta, akire ráférne egy kis keleti filozófia.
Inkább azt mondjátok meg, hogy kérjek-e visszavágót vagy a birkózót hivjam ki.
A wing tsunt nem katonai alkalmazásra meg háborús körülményekre fejlesztették ki. Én nem tudom, honnan szedtek ilyen über baromságokat.
A nagy Sijo Leung Ting alias "Nőverő" (tele volt az internet hogy megverte a barátnőjét ez aztán a nagymesteri példamutatás) fejlesztette ki Yip Man halála után, mert sérelmezte hogy Yip nem őt választotta a Wing CHun örököséül. Lényegében, ez a béna, technikátlan zéró hatékonyságú sz*rság egy szánalmas hiszti eredménye.
A WT agymosás és lehúzás.
Boxoló ellen akkor van reális esélyed, ha pszihikailag gyengébb nálad.
Üdv, egy néhai WT oktató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!