Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Miért van, hogy gyakori...

Miért van, hogy gyakori kérdéseken az emberek 90% lehordja a karatét?

Figyelt kérdés
Lassan 10 éve (shotokan)karatézok, és egyszerűen nem értem, hogy olyan emberek írnak erről a sportról, akiknek fogalmuk sincs mit miért csinálunk, hogy nem tudjuk magunkat megvédeni, attól hogy nem megyünk neki minden embernek (mert az egyik alap elvünk hogy nem mi támadunk először) meg tudjuk magunkat védeni(akár lányként is mint én) mivel ha szembe jön egy 150 kilós ellenfél megnézném egyes okos emberek hogy "verekednének" vele, nyilván nem leszólni szeretném a többi sportot mert tudom a karate se tökéletes, de ha elmész egy jó helyre edzeni, ott igen is tudsz tanulni.

2020. jún. 5. 21:04
 131/145 anonim ***** válasza:
77%

"A karatésokat, kungfusokat mindenütt kiröhögik a csajok. "Jaj, a szűzfiú!" - ezt mondják. A MMA-sokért meg odavannak."

Ez érdekes, mivel sok lány karatézik, vagy űz más ázsiai harcművészetet, pl kung fut.

Míg az MMA-ra csupán a többségében 14-17 éves taknyos pávafiúk szoktak recskázni, hogy hú de kemény meg menő.

Éppenséggel, pont a ketrechoplitának készülő srácokat vihogják körbe, illetve titulálják divatmajomnak.

Normális csajnak meg mindegy mit sportolsz, mert nem fogja érdekelni. Számára az inteligencia számít, a sport csak egy plusz lesz a szemében. Annyi jelentéssel, hogy teszel az egészségedért, illetve adsz magadra.

2020. júl. 26. 14:04
 132/145 anonim ***** válasza:
100%

"Míg az MMA-ra csupán a többségében 14-17 éves taknyos pávafiúk szoktak recskázni, hogy hú de kemény meg menő."

Kedvencem mikor előadják mennek MMA edzésre, aztán csak hebegnek-habognak, amikor megkérdezik miként tudnának járni egy szabályrendszer edzésére.

De amúgy ja, lemennek a pávák, bohóckodnak egy sort, aztán rakják ki instára, miszerint ők az új MekGrengor (egyiktől így láttam leírva McGregor nevét, azóta imádom ezt használni és nem, nem cigó volt az illető).

2020. júl. 26. 14:12
 133/145 anonim ***** válasza:
100%
MekGrengor😁 Ez azért odab@sz 😁 A legnagyobb gond, hogy akadnak efféle kamu MMA edzések. Színvonalban kb a wing tsunhoz ha felérnek. De mert a MekGrengor😁 is MMA-zik meg a Nate Diaz, Anderson Silva ( nem tudom még aktívak- e ) osztá' olyan kemények mint kád széle, akkor ők miért ne lehetnének még náluk is jobbak.
2020. júl. 26. 14:28
 134/145 anonim ***** válasza:
100%

133: Nem az, hogy akadnak ilyen kamu MMA edzések, hanem ezek vannak elterjedve, mert mindenki "MekGrengor" akar lenni. Aztán ezeknél is az van, mint a WT-nél, hogy mindent egyből azonnal akarnak, így olyan edzésre nem mennek el ahol évekig kell edzeni. Kedvencem mikor 3-4 hónap Muay Thai edzés után már sokan MMA edzést akarnak tartani. Földharchoz semmi közük, de ők értenek az MMAhoz.

Túlzásokba meg ne ess, Diaz nevet is azért ismerik, mert McGregor ellen harcolt, Anderson Silva nevét esélytelen, hogy ismerik. (Még tavaly májusban volt egy UFC meccse Silvanak, azóta nem tudom visszavonult-e ténylegesen)

2020. júl. 26. 14:53
 135/145 anonim ***** válasza:
100%
134: Jogos amit írsz. Igazából sokat nem is tudok hozzáfűzni. Mondjuk ez nekem is új, hogy pár thai box edzés után akar valaki MMA-t oktatni. Bár láttam már itt a GYIK-en érdekes dolgokat. Pl okáért, egy 16 éves srác akart pankráció meg önvédelmi edzést tartani.
2020. júl. 26. 15:02
 136/145 anonim ***** válasza:
34%

A karate a buzzancsoknak való. Még a kézilabda is ezerszer keményebb nála. A legpoénosabb az egészben pedig az, hogy sok karatést ismerek. Mindegyikük ilyen-olyan okleveles, serleges, érmés, kupás országos-európa- vagy világbajnok dobogós. Az olyan sportágban, ahol minden utcában lakik 3-4 karatebajnok, ott azért el lehet gondolkodni, hogy milyen a színvonal. :D

Az egyik ilyen eb-bajnok karatés ismerősömet, konkrétan egy faszi verte meg, aki egy hájas zsírdisznó és menni is csak fújtatva tud. Akkor mire fel a kijokishinkai, a barna öv és az eb-ezüst???

2020. szept. 4. 20:49
 137/145 anonim ***** válasza:
39%
Egy boxoló vagy birkózó agyonb@szna minden hülye karatést.
2020. szept. 8. 13:22
 138/145 anonim válasza:
0%
Én 6 éve shotokanozok, támadtak már meg utcán, tatamin, sőt egyszer egy srác nekem jött aki 10 éve thai boxol és simán megvertem. Magyarválogatott, magyarbajnok, európabajnok 16 éves fiú mondja. Amúgy melyik egyesületben shotokanozol?
2020. nov. 27. 19:34
 139/145 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: Kamuzol.
2020. dec. 2. 11:54
 140/145 anonim ***** válasza:
34%

139:

Azért, mert nem olyan választ ad, mint amit elvársz az egyből kamuzik. :D Érdekes logika, pedig el kell fogadnod, hogy simán elképzelhető, hisz az városi legenda, miszerint a hazai Thai Boksz oktatás színvonala sokkal különb lenne a hazai Karate színvonalától.

2020. dec. 6. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!