Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Miért van, hogy gyakori...

Miért van, hogy gyakori kérdéseken az emberek 90% lehordja a karatét?

Figyelt kérdés
Lassan 10 éve (shotokan)karatézok, és egyszerűen nem értem, hogy olyan emberek írnak erről a sportról, akiknek fogalmuk sincs mit miért csinálunk, hogy nem tudjuk magunkat megvédeni, attól hogy nem megyünk neki minden embernek (mert az egyik alap elvünk hogy nem mi támadunk először) meg tudjuk magunkat védeni(akár lányként is mint én) mivel ha szembe jön egy 150 kilós ellenfél megnézném egyes okos emberek hogy "verekednének" vele, nyilván nem leszólni szeretném a többi sportot mert tudom a karate se tökéletes, de ha elmész egy jó helyre edzeni, ott igen is tudsz tanulni.

2020. jún. 5. 21:04
 111/145 anonim ***** válasza:
100%
A sűrített levegő eltűnt egyébként? Úgy rémlik, hogy ő is hátat fordított a wing tsunnak, ugye? Mert a régebbi hozzászólásaiban azt istenítette...
2020. júl. 25. 21:30
 112/145 anonim ***** válasza:
100%
Annó írra, hogy lelécel
2020. júl. 25. 21:33
 113/145 anonim ***** válasza:
0%
Irritáló figura volt. Osztotta az észt, de életében nem verekedett, csak jappánul (sic!) és kínaiul ordibálva-számolgatva ütötte a levegőt a dojóban. Remélem, hogy Lakatos Leonszió ábrándította ki a tipi-tapi-cicapacsi köcsögkaratéból.
2020. júl. 25. 22:29
 114/145 anonim ***** válasza:
0%
Az a baj ezekkel az idióta közösségi oldalakkal, hogy mindent kimoderálnak, jelentenek, törölnek. Pedig szeretnék sok-sok olyan videót látni, ahol hülyére vernek karatékákat meg kung-fusokat.
2020. júl. 25. 22:31
 115/145 anonim ***** válasza:
31%

Mikor jártam karatéra, nekünk az edző azt mondta, hogy a 45 kilós karatés nő tanítványa simán legyőzne egy 90 kilós thai boxost, mert hogy az erőből bunyózik, a karatés meg ésszel XD

Persze, azt már el tudnám képzelni, hogy a 45 kilós thai boxos csaj lerúgna egy 90 kilós karatést.

2020. júl. 25. 23:03
 116/145 anonim ***** válasza:
64%
Nem, azért a magasság is számít, nem csak a súly, vagyis tömeg. Ha nincs akkora magasságbeli különbség, hogy kényelmesen eléri a fejét, akkor esetleg.
2020. júl. 25. 23:06
 117/145 anonim ***** válasza:
29%
Arra a sok baromra kéne rakuldeni egy boxoló lányt, aki ezeket a kínai (minden egyéb azsiai) hókuszpókusokat isteniti.
2020. júl. 25. 23:07
 118/145 anonim ***** válasza:
0%
Ja :D Egyébként van egy másik kérdés, nem régi, amelyben arról van szó, hogy csajoknak való a karate,mert cuki, ahogy ugrabugrálnak. Igaza van a csavonak. Ugrándoznak a kis kerek popsijukkal mezítláb. Nekik való. De verekedni ne akarjanak. Maradjanak a szerelmi témáknál, a csábítási trükköknél meg a pletykáknál. A bunyót hagyják meg nekünk.
2020. júl. 26. 00:47
 119/145 anonim ***** válasza:
0%
Én azt várnám hogy egy csaj jól elverjen
2020. júl. 26. 00:52
 120/145 anonim ***** válasza:
52%

"A hung gart miért hagytad ki?"

Annak ellenére, hogy jókat hallottam róla, bizonyítékot még nem láttam, hogy jó lenne valóban. Gondolok itt arra, hogy míg amit írtam wudang stílusok, azokkal kapcsolatban olyan kommenteket olvastam (angolul, magyarul még nem láttam ilyet, ez tény), hogy több éve küzdősportolóknak tetszett meg, esetleg első meccsen a nem megszokott stílus miatt ki is kaptak, vagy ha nem is kaptak ki, megjegyezték, hogy bár győztek, de ebben lenne potenciál, ha keményebben, küzdősportosan edzenének.

Ne értsd félre, nem tartom én többre a wudang stílusokat, csupán azt mondom, hogy azok jók. És ha küzdősport minőségben lennének oktatva, akkor simán ott lennének K1-ben, mma-ban, mert a thai box és savate szintjén tudnának lenni.

Illetve kövezz meg, de ha boxolsz és nem hallottál még a bajiról, akkor less rá, de nekem hót olyannak hat az egész stílus, mint a box. :D Védik a fejük, lábmunka mozgékony, nem merev, ütés közben emelik a válluk, állat védik, lent van, forog a csípő, pont úgy ütnek, ahogy egy boxoló. Csak annyi, hogy ők tudnak könyökölni meg földrevinni, vannak alap dobásaik, amik állóharci stílusok között jónak számítanak. Lehet én vagyok csak ezzel elfogult, de nekem nagyon tetszik és őszintén semmi rosszat nem látok benne, hogy miért ne működne, mitől lenne egy lapon említendő a hulladék karatéval meg wing tsunnal.

2020. júl. 26. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!