Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Miért van, hogy gyakori...

Miért van, hogy gyakori kérdéseken az emberek 90% lehordja a karatét?

Figyelt kérdés
Lassan 10 éve (shotokan)karatézok, és egyszerűen nem értem, hogy olyan emberek írnak erről a sportról, akiknek fogalmuk sincs mit miért csinálunk, hogy nem tudjuk magunkat megvédeni, attól hogy nem megyünk neki minden embernek (mert az egyik alap elvünk hogy nem mi támadunk először) meg tudjuk magunkat védeni(akár lányként is mint én) mivel ha szembe jön egy 150 kilós ellenfél megnézném egyes okos emberek hogy "verekednének" vele, nyilván nem leszólni szeretném a többi sportot mert tudom a karate se tökéletes, de ha elmész egy jó helyre edzeni, ott igen is tudsz tanulni.

2020. jún. 5. 21:04
 101/145 anonim ***** válasza:
69%

Az a baj, fiúk, hogy ezek a keleti hülyeségek olyanok , mint a vallás. Nagy horderejű dolog tudná őket megingatni a hitükben. Jó lenne összehozni egy olyan kis rendezvényt, ahol a gyakori kérdéseken okoskodó karatésokat, Kung-fusokat összeengednénk boxolókkal, birkózókkal... Egy boxoló egymás után 5-6 karatest is agyonverne, egy birkózó szintén.

Keleten egyedül a judo meg a muay thai az, aminek van értelme. A többi kuka.

Valamelyik okos írta, hogy arra gyűjt, hogy kimenjen sárgaföldére Kung-fut vagy karatét tanulni. :) Koltson csak el több millió forintot erre, és amikor hazajon, Lakatos Leonszió egy pofonnal visszazavarja a dojóba/kolostorba az ostoba fajankót. (És nagyon jól teszi!)

2020. júl. 25. 16:40
 102/145 anonim ***** válasza:
70%
Magával a mozgásforma gyakorlásával szerintem semmi baj sincsen. Most ez olyan, mintha a kézis lenézné labdajátékokban a kosarast. Mindenki hadd döntse el mit gyakorol. Hatekonyságban pedig a full-kontakt nyilvánvalóan nagyobb, a távol-keleti harcművészetekbe bele van kódolva a harc kerülése, míg a modernebb sportoknál ez nem jellemző. A lényeg, hogy gyakorlásnál nindig keressük az értelmét.
2020. júl. 25. 17:20
 103/145 anonim ***** válasza:
60%

A karate pénzlehúzás, időpocsékolás.

Itt nem is a mozgásforma gyakorlásával van a probléma. A gond az, hogy az ember önvédelmet akar tanulni és lemegy karate edzésre. Beleöl egy csomó energiát, fizeti a tagdíjat, vizsgadíjat, akár elmegy edzőtáborba is és végül elhiszi magáról, hogy tud bunyózni. Közben meg semmi használhatót nem tanult.

2020. júl. 25. 17:29
 104/145 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem mondanám, hogy csak a muay thai meg a judo igazi a keleti harcművészetek közzül. A keleti harművészetek fegyveres része elég jó. Nem az ilyen tai chi kardról, meg ilyenekről beszélek.

Szerintem ez is oka annak, hogy a pusztakezes keleti stílusok nagy része gyenge. Azt vettem észre sok keleti pusztakezes harcművészet mozgáskultúrájában, hogy erősen hajaz a fegyveres harcművészetek mozgáskultúrájára. Mintha a fegyveres harcból próbálnák levezetni a pusztakezes harcot. Az Aikido is ugyanez a kitéréseivel. Ez nem működik, mert a fegyveres és pusztakezes harc más alapokon nyugszik.

2020. júl. 25. 18:31
 105/145 anonim ***** válasza:
46%
Öröm volt olvasni ezt a sok karate kritikát.
2020. júl. 25. 20:35
 106/145 anonim ***** válasza:
100%

Utolsónak:

Meg sem fordult a fejemben belekeverni a fegyveres harcművészeteket, mert azokhoz nem értek egyáltalán. Én kizárólag a pusztakezesekre gondoltam, és tartom, hogy azok közül csak a fent említett 2 az, amelyik ér valamit. Bár a judo hatékonyságát rontja, hogy a "gi"-re fognak rá.

A másik kedvencem a wing tsun... Írtátok, hogy hatékonyabb, mint a karate. Hát, nem tudom. Valóban? Szerintem kár különbséget tenni ezek között az idiótaságok között :D Én azt látom a wing tsun "edzéseken", hogy még sincsenek izzadva. Egy csepp izzadtság nincs a "sportolókon". Ellenben a birkózókról, boxolókról szakad a víz. Keményen megdolgoztatják őket. A 13-14 éves birkózók iszonyatosan izmosak, pedig nem kondiznak... Már akiket én ismerek, persze.

2020. júl. 25. 20:37
 107/145 anonim ***** válasza:
9%

"Én kizárólag a pusztakezesekre gondoltam, és tartom, hogy azok közül csak a fent említett 2 az, amelyik ér valamit. Bár a judo hatékonyságát rontja, hogy a "gi"-re fognak rá."

Én nem akarok belekeveredni a vitába, de ez így nem teljesen igaz. A kungfu stílusok közül a wudang stílusok abszolút jók. A xingyi, wudang, de nekem személyes kedvencem a baji quan abszolút jó stílusok. Másik még amúgy működőképes kungfu stílus a choy lee fut, bár azoktól nem vagyok elájulva, de a karaténál lényegesen jobb és VAN harcértéke. Nem annyi, mint egy boxnak, de van.

Én, mint boxoló, nagyon szívesen tanulnék box mellett bajit. Nagyon jó a stílus lábmunkája, ütései, védelme, könyök támadásai és földrevitelei. Illetve én külföldi fórumokon is fent vagyok, videósokat is követtem régen youtubeon, kommenteket olvastam és eddig aki küzdősportolónak alkalma volt bunyózni bajissal, mind azt mondta, hogy el lett verve és utána pár évet jártak bajira az adott küzdősportjuk mellett és az ott használt technikákat alkalmazgatják versenyen, illetve egyéb küzdelmekben. Az tény, hogy sajnos a baji edzések is tele vannak formázgatásokkal meg egyéb tradicionális retkekkel, így ez sokat ront a minőségén, de még így is jók! Illetve az oktatás minősége nem a stílus hibája. Ahogy írták is, a karate szar by default, ott mindegy az oktatás. De a wudang stílusok jók, azokat, ha jól oktatnák, simán meták lehetnének MMA-ban úgy, mint a muay thai és savate, mert ezek szintjén LEHETNÉNEK.

2020. júl. 25. 20:55
 108/145 anonim ***** válasza:
11%
Na megjött a Sűrű levegő
2020. júl. 25. 20:59
 109/145 anonim ***** válasza:
41%
Nem, de már megszoktam, hogy ő vagyok, imádom. :D Ettől függetlenül ez így van, vannak jó kungfu stílusok. Nem sok, de van pár. ¯\_(ツ)_/¯
2020. júl. 25. 21:10
 110/145 anonim ***** válasza:
60%
A hung gart miért hagytad ki?
2020. júl. 25. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!