6 órányi futás utánni regeneráció, tippek? Hízás marathon után?
Figyelt kérdés
Ez volt az első hosszú távom, amit teljesítettem. Hosszabb lehetett a táv a marathonnál, szerintem egy olyan 50-60km de nem akarok butaságot mondani, mert az idő volt a cél, 6 óra futás egyfolytában. Egy napja, hogy lefutottam a távot, azóta viszont nem birok magamhoz térni. Olyan mintha kómás lennék, csak eszek és eszek, és folyton álmos vagyok. Annyira van csak energiám, hogy kivánszorogjak a hűtőig és egyek valamit, aztán visszafekszek, és csak úgy vagyok. Mit tegyek hogy gyors legyen a regeneráció? Szeretném folytatni az edzéseimet. Nem szeretnék visszahízni se, hiszen eleve azért kezdtem el sportolni,hogy megszabaduljak a feleslegemtől..viszont annyit ettem mostanában, hogy már 2 kiló vissza is jött..2020. máj. 18. 18:10
1/6 anonim válasza:
a maraton nem kis dolog. egy hétig hagyd az egészet és ne mérd magad. hallgass a testedre majd jövőhéttől eszel normálisan. nem lesz bajod.
2/6 anonim válasza:
és ez az edzésre is igaz lehet. ha fáradt vagy nyugodtan hagyd ezt a hetet vagy vedd lightosabbra.
3/6 anonim válasza:
és kizárt hogy visszajött volna 2 kg az 12000 kcal. a maratonnal is vagy 5000-et elégettél , nem ettél te 18000-et meg még 10-et sem. az csak víz .
4/6 anonim válasza:
Kell regenerálódj. Aludj minél többet. Végezz nyújtás, laza bicajozást, hengerelés, vagy nagyon könnyű, félórás kocogást
5/6 anonim válasza:
Hallgass a szervezetedre. Megpróbálhatod majd, hogy nem hallgatsz rá, de később sokkal több bajod lesz ebből.
6/6 anonim válasza:
Egyél, amennyit kíván a szervezeted, és ha nagyon szeretnél, akkor nyújts, esetleg végezz laza bemelegítéseket, és ennyi. Pihenj egy kicsit, aludj, lustàlkodj, senkinek nem lenne jó, ha edzés közben rosszul lennél, és elàjulnàl, vagy hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!