Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Izomhúzódással lehet edzeni?

Izomhúzódással lehet edzeni?

Figyelt kérdés

Tegnap meghúztam a vádlim, ma voltam orvosnál és ott tudtam meg hogy húzódás. Guggolás közben történhetett, de egyáltalán nem éreztem, csak guggolás után vettem észre ahogy lenéztem a lábamra. SBD is volt rajtam, és mivel eleve nehezen jön fel, így mégnehezebben tudtam leszedni, de fájni csak akkor fáj ha megnyomom. Simán tudok ugrálni, meg biciklivel jöttem haza tegnap is. Tehát fájdalmat csak ha megnyomom a gugát, akkor érzek. Edzeni fogok járni az biztos, csak úgy gondoltam kihagyom a guggolást és felhúzást. Mivel erőemelek nem örülök ennek, de nem akarok nagyobb bajt szóval egy ideig ezeket mellőzném. Viszont Lehetne esetleg mégis guggolni, felhúzni, csak kisebb súllyal? A kijárási korlátozás végett 1 hónap edzés kimaradt, éppen most hoztam volna vissza a szintet de ez történt. Most nem akarom megint abszolút kihagyni az edzéseket, úgyhogy mielőbb szeretnék visszatérni a normális kerékvágásba. Nyilván, csak akkor guggolnék, felhúznék így is, ha azt óvatosan, mértékkel tehetem ebben az esetben. Ha pedig a guggolás, felhúzás kihagyásával, a lábamat egyáltalán nem terhelve edzek, az rendben van? Még egy dolog, hogy biciklivel járok szinte mindenhova, és ahogy írtam nem fáj biciklizés közben egyáltalán, de rosszat teszek vele ha tekerek? (nyilván laza áttétellel)

Szóval ha bárkinek van tapasztalata húzódással való edzéssel, vagy hogy hogy érdemes kezelni az ne tartsa magában! :)

2020. máj. 12. 20:22
 1/2 A kérdező kommentje:
Tudom, ezeket az orvostól kellett volna megkérdeznem, de valami oknál fogva nem tettem :/
2020. máj. 12. 20:33
 2/2 anonim válasza:
A kisebb súlyokkal vagy egyéb módon könnyített edzés jó ötlet. Igazából gyorsabban is fog gyógyulni, pihentetnéd. Az izmok amúgy is könnyen regenerálódnak. Edz rá nyugodtan, csak óvatosan.
2020. máj. 12. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!