Milyen két küzdősportot tanuljak egyszerre, hogy azok kombinációja alkalmas legyen utcai önvédelemre?
"konfliktus és erőszak című könyv? vicc kategória."
Az tényleg egy sz*r. Olvastam én is. Gyakorlatilag a csórikám semmit sem ért a témához.
"Konfliktus és erőszak - A harcművészetek haszna és hatásossága valódi konfliktusokban" ez az a könyv az, amit be kellene tiltani. Érezni lehet az írásán, hogy nagyon felületesen ismeri a harcművészeteket.
A másik könyve: "Szemtől szemben az erőszakkal - Felkészülés váratlan helyzetekre"
Már a címe egy groteszk abszurdum, és ellentmondás. De az még hagyján. A tag kb. akkora álomvilágban él, mint a Máday. :)
én is kyokushinozok. zöld öves vagyok. engem egyáltalán nem érdekel a fejütések hiánya. helyette vannak fejrúgások.
én azt szeretem benne hogy megerősödött az izmom meg a csontom. megtanultam egy stílus szerint bunyózni. minden edzésen sparringolunk ami jól le tudja rólam venni a feszkót. hajlékony lettem nem is kicsit. egyszerűen imádom.
nem létezik olyan küzdősport ami hatékony lenne önvédelem szempontból. a boksz se az az escrima se az a kyokushin se az. egyik se az. nekem nem ezt jelenti a hatékony küzdősport. a hatékony küzdősport az ami megtanít téged edzőtermi körülmények között bunyózni és megerősíti a tested. ennyi. ezt megkapod a kyokushintól és minden rendes küzdősporttól. a wing csuntól persze nem meg a barantától sem de ezek nem is rendes küzdősportok.
"én is kyokushinozok. zöld öves vagyok. engem egyáltalán nem érdekel a fejütések hiánya. helyette vannak fejrúgások.
én azt szeretem benne hogy megerősödött az izmom meg a csontom. megtanultam egy stílus szerint bunyózni. minden edzésen sparringolunk "
Kyokushinkaioztam én is, szintén zöld övig. A fejrúgások, sehol sincsenek egy muay thai vagy teakwandóhoz képest, de erősen megmerem kockáztatni, hogy a capuerában is jobban rúgnak. A másik a sparring. Milyen sparring? A kumite? Az nem sparring, hatalmas jó indulattal is maximum chickenfight. Nem ér sokkal többet a wing tsunos cséphadarásnál. Annak ellenére, hogy akkor sem tanulnék wing tsunt ha nekem fizetnének, én karatést még csak veszíteni láttam mókusboxoló ellen. Sparring az van muay thaion például. Karatén nincs.
Az a baj, hogy csak 1 évet tudtam thai boxolni, mert úgy hozta az élet, hogy költöznöm kellett. Ahol most lakok, ott nincs thai box, se kickbox. Ökölvívás van, de ott meg nincsen hobbysta edzés. Megmondta az edző kerekperec, hogy "öreg" vagyok. Shotokan és kendo nem érdekel.
De őszintén? Teszek már rá, mert elgondolkodtam az itteni válaszokon, és más kérdések válaszait is elolvasva, tényleg nincsen olyan ami önvédelemre jó. Bármit is csinálnék. Meg aztán sok olyan küzdősportoló van aki tanul akár 30 évig is valamit, aztán soha sem kellett használnia a tudását (ami nem baj amúgy) élesben.
Amerikai focit viszont mindig is szerettem volna csinálni, és fogom is. Holnap megyek edzést nézni. :)
mi sparringnak hívjuk a kumitét de igen a kumitéra gondolok. nálunk nagyon jó és kemény nincs rá panasz. sajnálom ha te rossz helyre jártál kyokushin edzésekre és kiábrándultál belőle.
az amcsi foci jó választás. erős sport. sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!