Milyen két küzdősportot tanuljak egyszerre, hogy azok kombinációja alkalmas legyen utcai önvédelemre?
tudom hogy igazam van, de örülök hogy elfogadod a véleményem rozsda sárkány.
senki ne a küzdősportoktól várja az önvédelmi tudás megszerzését mert igazából nincs is olyan hogy önvédelmi tudás. a legtöbbször csak szerencse van.
küzdősportok közül viszont magyarországon tényleg ezek a legjobbak - judo, birkózás, kick boksz, thay boksz, sima boksz -
nem az önvédelem miatt jók hanem azért mert itt magyarországon semmi mást nem tanítanak normálisan és sajnos ezeket se mindig. a többi stílus csak becsapás. az előbb felsorolt stílusoknál legalább van az edzésen bunyó meg izomerősítés. ha ezek sem tetszenek neked kérdező akkor ne a küzdősportokat erőltesd hanem kezdj el valami más sportot.
szerintem pont az a normális thunderfairy, hogy ahány ember annyi vélemény. ez a lényege az oldalnak meg hát igazából az egész világnak.
a késharc edzések magyarországon nullák. legtöbbször nincs is rajtuk sparring, ha meg van akkor az gyenge. ráadásul kés ellen nem érdemes hősködni hanem menekülni. ha meg nálad van kés akkor azt magyarországon nem használnám önvédelemre mert ebben az országban nincs az az ügyész aki jogosnak fogja találni.
az viszont igaz hogy ha küzdősportot választasz kérdező, akkor olyat válassz ahol szokod a bunyót és a fejütést. de ezt már leírtuk párszor.
"Most már elég legyen ebből a vitából hogy mi jó utcára. Most már a késharc stilusok sem jók??? Akkor mégis mi az ami hatékony? Kérdező, én azt mondom hogy amit úgy érzel hogy meg tudsz olyan szinten tanúlni hogy hatékonyá tedd olxat gyakorolj. Olyan stilus legyen ahól megszokod hogy űtnek fejre is. Box, kick box, thay box, stb. Meg hozzáveszed a késharcot. Kész."
Kedves MennydörgésTündér!
Én pontosan ezeket gyakoroltam amiket Te leírtál. Savate, birkózás, boksz és arnis. Több éven keresztül. Hiába sparringolsz késharc edzésen, gumi- vagy fakéssel, védőgöncökbe vastagon bebugyolálva, az LABOR körülmény. Utcán nem lesz rajtad sem védőcucc, és éles bökő lesz a támadódnál. A boksz és a többi ehhez hasonló edzés, azok szabályrendszer szerinti SPORTküzdelmek. Utcán nem lesz lehetőség bemelegítésre, nyújtásra, nem kényelmes edző ruhában leszel, nem lesz fogvédő, sem kesztyű, se tatami, se edző bácsi, semmi. Helyette az lesz, hogy mész fáradtan haza a melóból, rajtad a kabát, farmergatya, pocsolyás beton, hátizsák és a fejhallgató a fejeden.
Körbe állnak hárman, vagy négyen, boxerrel, késsel, viperával. Hiába szoktad edzéseken azt, hogy kapsz fejre. Ha boxerral vagy viperával kapsz fejre, akkor tökmindegy mennyit muay thaioztál. Az nem ugyanaz, mint amikor a spanodtól kapsz egy bal horgot a fejvédődre, 12 unciás kesztyűvel. Vérző fejjel kifekszel. Hiába van nálad is kés. Több támadó ellen az sem ér semmit. A létszám, a meglepetés ereje, a csapatmunka legyőzi az egyént. Szóval igen, SEMMI sem jó önvédelemre.
Lehet thai box, ökölvívás, judo ..stb edzéseken hasznos pusztakezes harci tudásra szert tenni, ami jó maximum EGY FEGYVERTELEN ÉS KÉPZETLEN kötekedő ellen, vagy a ringbe versenyen jó. Igazából EGY utcai bűnöző, vagy huligán még ha nem is gyakorolt soha harcművészetet/küzdősportot akkor is lehet kemény ellenfele egy akármilyen küzdősportolónak. Ugyan nem képzett, de TAPASZTALT (méghozzá élesben). És nagyon sokszor az ilyen elborult agyú futballhuligán/utcai csibész elveri az ilyen-olyan küzdősportot gyakorlót.A sparringokon szerzett sikerélmény, és önbizalom, éles szituban semmit sem ér. Sőt, sokszor inkább árt. Eleve a mentális hozzáállása más a kettőnek. Itt megint a tapaszt utcai balhésnál van az előny. Persze aki már 10+ éve nyom valamit és jó helyen edz, jó edző keze alatt, az lepofozhat EGY tapasztaltabb huligánt is. Nem mondom, hogy nem. De igazából, minden szituáció függő, és semmi sem előre megjósolható.
Amikor önvédelemről van szó, ezer és ezer dolgot figyelembe kell venni. Az, hogy kinél, hol, mit és mennyi ideig edzettél az a legkisebb része az egésznek.
Pff...
Inkább veszek egy gázsprayt, aztán inkább elkezdem az amerikai futballt. Azt mindig is ki akartam próbálni.
konfliktus és erőszak című könyv? vicc kategória.
jól teszed kérdező. a paprika spray a futással együtt bejöhet az utcán. az amerikai futball pedig király sport. kezdd el nyugodtan. az egyik haverom is csinálja és imádja.
"konfliktus és erőszak című könyv? vicc kategória."
Ha olvastad idéznél belőle?
Kérdező, írtam én is, hogy szerezz be egy legálisan használható önvédelmi eszközt. Az amcsi foci pedig tényleg jó. A küzdősportok, is kb arra alkalmasak a mai világban, hogy csinálj valamit, ne pedig a TV előtt ülj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!