Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Hány éves korodban kezdted a...

Hány éves korodban kezdted a falmászást? Milyen volt az erőnléted akkor? Sportoltál valamit előtte, ha igen, mit?

Figyelt kérdés

2019. dec. 23. 14:54
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Én 20 éves korom körül kötelező tesióra keretében. Nem jutottam vele valami sokáig sajnos, pedig nagyon szeretem. Csak pár évig voltam aktív az elmúlt 15 évben, általában szünetelt, mert vagy terem vagy társ nem volt hozzá. Most via ferratat kezdtem el, ami baromi jó. Kicsit más életérzés, mint a falmászás, de összehasonlítható vele. A sziklamászástól sem idegenkedem, de egyelőre ott még nem tartunk.

Nem számít igazán az erőnlét, mert a könnyebb falakat simán ki tudod mászni lábból, ha ügyesen csinálod, a karod meg majd idővel beedződik. Húzódzkodással esetleg lehet edzeni rá külön. Az sem feltétlen igaz, hogy nem tesz jót az ízületeknek. Az én ízületeim az ülő munka után kifejezetten szeretik. Rendesen ki tud roppanni a csípőm, az ujjaimmal meg állandóan nyomom a gombokat és a mászás kihúzza őket. Azért ez sem utolsó szempont.

2021. okt. 8. 19:38
 22/23 A kérdező kommentje:
Nálam egyelőre sajnos pont fordítva van☹️Mindent karból akarok megoldani. Ezzel nagyjából el is megy az összes erőm, hogy csimpaszkodom,mint egy hülye 😂Sajnos, most kb.1 év kimaradt a Covid miatt és kb.kezdhettem is nulláról. De addig jó, amíg lehet járni.
2021. okt. 8. 20:03
 23/23 anonim válasza:
100%
Én 13 évesen kezdtem. Már az elején másztam 6-os (közepes) szintű falakat is. Heti 1-szer jártam/járok. Olyanokat is másztam, amit a szüleim nem bírtak kivinni. De bele lehet jönni. :) Jól átmozgat.
2022. márc. 7. 17:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!