Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Hány éves korodban kezdted a...

Hány éves korodban kezdted a falmászást? Milyen volt az erőnléted akkor? Sportoltál valamit előtte, ha igen, mit?

Figyelt kérdés

2019. dec. 23. 14:54
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Mikor nagyfalaztam... az első hónapokban a 4C szerintem nem ment. Vagy sok beleeséssel.

Ahhoz képest viszont iszonyú sokat fejlődtem ujjerőben főleg. Ami az alkarban rejtőzik ugye.

Meg kialakul egy mozgáskultúrája az embernek idővel, ami kb tippre megfelezi a befektetett energiát. Kezdetben brutálisan pazarlóan mászik mindenki, gyakorlatilag feleslegesen égetik az energiát. Ha ráérzel az egyensúlyodra, megérzed hogy hogyan kell 10ed annyi energiával megcsinálni egy fogást, és ráérzel a helyes lábtechnikára... akkor minimális erősödéssel is nagy fejlődés lesz.

Érdemes szakedzők segítségét is kérni akár.

2019. dec. 23. 19:35
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Erre mondjuk lehet jobb a boulder. Mert az kb egy "erőbalett".

Van hogy egy mozdulatsort 20x is meg kell csinálnod... és csak utána jössz rá, hogy hogyan kell energiatakarékosan, egyensúlyból és a megfelelő mozdulattal megoldani.

Utána az addig lehetetlennek tűnő mozdulat már rutinból fog menni! És minden ilyennel javítod a mozdulataidat.

Ezt nagyfalnál nehéz megtanulni, mert ott rögtönözni kell. Javaslom ezért egyszerre a bouldert és a falat is.

2019. dec. 23. 19:39
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

# 9 Ismerem Jujit :D

De ő más kategória x éve koxol és viszonylag komoly sport múltja van.

2019. dec. 23. 21:52
 14/23 A kérdező kommentje:

Igazad van. Sokszor, ha sikerül raereznem, eszreveszem,hogy mennyivel könnyebb volt az a fal, mint múltkor. (Ugyanolyan volt, csak jobban osztottam be az erőm.)😀

Járok edzohoz, boulderben és kotelesben is mászom vegyesen.

2019. dec. 23. 22:37
 15/23 Fruzsa8 válasza:
100%
A kérdést olvasva gondoltam én is válaszolok, de aztán rájöttem a válaszokat olvasva, hogy én még kezdő vagyok ehhez:)))
2020. jan. 12. 19:49
 16/23 A kérdező kommentje:
Pedig tökre érdekelne! Ha a kérdést is olvastad, láthatod, hogy én is kezdő vagyok. Nagyon is...😞
2020. jan. 12. 21:56
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Aki már párszor mászott az nem teljesen kezdő, nincs mit szégyellni :) Nyugodtan írd le a tapasztalataidat.
2020. jan. 12. 22:04
 18/23 Fruzsa8 válasza:
100%
Na jó, én tíz évesen kezdtem, akkor szinte öt éven keresztül jártam, de csak hetente egyszer (akkoriban mindenki megdicsért, egy versenyen is dijjaztak). Aztán kezdtem kosarazni és nem volt rá időm, most 18 éves vagyok és egy hete visszamentem egyet mászni. Két könnyű és egy közepes,,pályán" könnyen végigmentem aztán a többin (amiken még gyermekebb koromban simán végigmentem) nem bírta a kezem, pedig ugye most, ha azt vesszük papíron jobban kellett volna bírjam, mivel ,,edzésbe" voltam, de ezek szerint az izmaim másra álltak át. Nem tudom miért írtam le, csak leírtam
2020. jan. 12. 23:13
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Kb. 25 éves lehettem, kellett valami testnevelés, anélkül nem adták ki a diplomámat. Mivel minden másban (iskolai tesióra, tenisz, úszás) világéletemben béna voltam (a tipikus tornasor végén álló srác, akit - sportágtól függetlenül - utolsónak választanak csapatba), valami nagyon mást szerettem volna kipróbálni. Persze a falmászásban sem lettem egy hú-de-nagymenő, de magamhoz képest sokat fejlődtem, a társaság nagyon segítőkész volt, szóval kifejezetten élveztem.
2020. máj. 29. 21:42
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Én 11 éves voltam. Előtte teniszeztem, de nem volt túl jó az erőnlétem, még egy húzódzkodást sem tudtam megcsinálni. Tériszonyos voltam, így elég hosszú idő volt, hogy beletanuljak, de kb. 1 év után ez elmúlt és mostmár kicsit sem félek.

16/L

2020. aug. 5. 15:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!