Ősszel szeretnék elkezdeni valamiylen harcművészetet, és hogy megkönnyítsem a dolgom, gondoltam nyáron edzek egy kicsit, hogy aztán könnyebben menjen. Milyen gyakorlatokat ajánlotok egy leendő harcművészetesnek?
Köszi szépen, tényleg hasznos kommenteket kaptam! :)
A videóról meg annyit hogy szerintem megrendezett, szóval nem hiszem el hogy egy tapasztalt capoeirás csak úgy odaugrik egy boxolóhoz, de pont úgy hogy ő nem érje el a boxolót de neki pont ütőtávon belülre kerüljön :D
A válasz megírásának időpontja: 07-19 12:00
Ez nem Krav maga, hanem Real AIKIDO. A tradícionális Aikidonak egy elfajzott, agresszív és brutális vállfaja, amibe integráltak a kés és botteknikák mellé llőfegyver ellenit is.
Ha Kung-fuzni akarsz, akkor nyújtani, lazítani kezdj el nagyon. Lábat, spárgát, kézizületeket.
A capoeira-t meg felejtsd el, az egy bohóckodás, értelme meg kb semmi.
Ez az igazi krav maga!
11:15
Az oké hogy egy capoeirásnak sokkal több idő kell, hogy úgymond hasznos legyen a tanulása, azaz meg tudja védeni magát, ebben igazad van, de nem hinném hogy értelmetlen bohóckodás lenne az egész.
Különben az iylesféle harcművészetek, küzdősportok (capoeira, krav-maga, wing tsun stb.) mennyibe kerülnek?
A válasz megírásának időpontja: ma 13:32
Nem kell nekem hinned, de ez Real Aikido. Csak olvasd el a leírást :-) Az a Zoran Bozic van a felvételen egy társával / tanítványával, aki kitalálta az az "EXTREME self defense TEAM" nevű egyesületet és a harcművészetét REAL Aikidonak hívja. (ő hívja így... )
Keress rá a "Zoran Bozic" névre youtube-on, ugyan ezt a videót is ki fogja dobni rengeteg másikkal is.
Különben az iylesféle harcművészetek, küzdősportok (capoeira, krav-maga, wing tsun stb.) mennyibe kerülnek?
Kérdező:
Minden harcművészethez idő kell, ha olyan szintet akarsz elérni, hogy eredményesen megvédd magad. Az "egyszerűbb". ütéseket / rúgásokat és egyszerű (de nagyszerű és célratörő) technikákat tartalmazó önvédelmi technikákhoz kevesebb (ilyenek a karate, az emlegetett Krav maga nagyon hatékony és a kung-fu egyszerűbb ágai).
Ellenben ezeknél elérsz egy szintet, ami arra elég, hogy megvédd magad illetve jól harcolj, de arra kevés, hogy igazi harcossá válj.
Ha neked elég akkor ezeket javaslom. Tökéletesek a célra, és 1-3 év alatt eléred azt a szintet heti pár edzéssel, hogy 1-2 veled egysúlycsoportú ember ellen megvédd magad.
Hogyha komoly harcművész akarsz lenni akkor Shaolin (wing csun) kung fu-t vagy aikidot gyakorolj. Lasabb. de a végeredmény is jobb.
"Különben az iylesféle harcművészetek, küzdősportok (capoeira, krav-maga, wing tsun stb.) mennyibe kerülnek?"
Nos az a krav-maga oktatás, ahol én voltam, alkalmanként úgy 1000-1500 FT-ba került. Szerintem viszonylag olcsó a többihez képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!