Az amerikai katonáknak vagy FBI-osoknak melyik harcművészetet tanítják? Krav-maga?
Kimondottan egyiket sem.
Legalábbis tisztán. Egyfajta spec. keveréket tanítanak nekik.
Ugyanakkor, ha jól tudom hozzájárulnak ha elmennek maguktól valamelyik harcművészet edzéseire.
Az akadémiákon pedig jelen vannak a híresebb és elterjedtebb harcművészetek klubjai.
A krav-maga is egy kevert módszer.
Én úgy tudom,hogy tanítanak az FBI osoknak Wing Chun-t is :)
Persze nem olyan szinten tanítják,mint annak aki ezt gyakorolja....
A katonai közelharcot általánosan kézitusának nevezik.Ebben benne van a pusztakezes és a fegyveres is.
Az amcsiknak a katonai közelharc rendszerének neve MCMA.
marine corps martial art.
yt-on találsz róla videókat,teljesen jó,egyszerű és használható technikák.
Ha érdekel az utcai önvédelem akkor ezt nézd meg
http://www.youtube.com/watch?v=M47C-C-r_Ps
folytatást jobb oldalon találsz, elég egyszerű mégis iszonyú hasznos technikák vannak a videóban. A példaképem Bruce Lee által kifejlesztett Jeet Kune Do, ennél jobb szerintem nincs. De ezzel nem azt akarom mondani hogy a többi ratyi, mindegyik jó a maga módján. :)
Ez egységenként más. Általában van benne kraw maga, wing tsun, kyokushin karate és ju jitsu. Ezek mind hatékonyak (mármint maga a stílus, de szerintem a magyarországi WT és KM egy hatalmas lehúzás) ha érdekel itthon mivel képezik a katonákat, akkos nézd meg ezt:
www.kozelharc-kezitusa.hu
A katonai különleges erőknél főként krav magát tanítanak. (pl. KMZ)
Izraelben minden katonai krav magát tanul, illetve a lengyel és svéd hadsereg katonái is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!