Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A karatások miért nem védik a...

A karatások miért nem védik a fejüket?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=w9kxtJpRmw4

Lent tartják a kezüket kb gyomorszájnál.Az összes nyugati küzdősportban az első amit megtanítanak,hogy védd a fejed.AMikor lementem bokszedzésre,ez volt az első,amit mondtak.

2019. aug. 18. 00:00
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
Kérdező! Lyoto Machida név mond valamit?
2019. aug. 26. 07:46
 42/61 anonim ***** válasza:

Tradicionális kata is van benne, Tekki Ichi. Az értelmezése szerint, sok mozdulat az mma-ban tilos.

https://www.youtube.com/watch?v=MJPOt0YxxnQ

2019. aug. 26. 07:50
 43/61 A kérdező kommentje:

De ez olyan természetellenes mozgás.Meg nincsen bent horog sem és elhajlás sem

https://www.youtube.com/watch?v=fxxBMX9kJXM

Ez jobb

2019. aug. 27. 00:00
 44/61 anonim ***** válasza:
karatéba minden "kényelmetlen állás" ha megszokod és JÓL csinálod nem lesz az, ha pedig a lovagló állás szopatósnak érzed menj el egy taekwondo edzésre és örülni fogsz ha olyan kényelmesen állsz xd
2019. aug. 27. 15:57
 45/61 A kérdező kommentje:

Nekem kényelmetlen ez az oldalas erősen rogyasztott állás és sokkal lassabbá is teszi a mozgásomat.Nehéz így mozogni,a boksz meg laza és gyors.De lehet csak az én alkatom nem ideális ehhez

Meg a karatéban nincs se zsákolás se árnyékolás

2019. aug. 27. 17:37
 46/61 anonim ***** válasza:
Karateban minden állásnak megvan a maga oka. A fent említett lovagló, azaz kiba sem arra való, hogy abban haladj, hanem egyszerű súlypont csökkentés. Edzésnek persze nagyon jó, hisz erősíti a lábakat.
2019. aug. 29. 12:51
 47/61 A kérdező kommentje:

Szerintem ha 145 kilóval guggolok 5 ismétlèst az sokkal jobban erősíti a lábaimat,mint az ilyen kiba dachik

És mikor kell kiba dachiban állnom?Mert nem mondták el mire való

2019. aug. 29. 12:59
 48/61 anonim ***** válasza:
Súlypont csökkentés.
2019. szept. 2. 06:57
 49/61 anonim válasza:

1. ez WKF (word karate federation) versenykarate, ahol nem az a cél, hogy minél jobban összeverd a másikat (sőt fejre egyértelműen kontrolláltan kell ütni)

2. Mivel a kezekkel nem csak védekezni kell hanem adott esetben támadni is ezért ez a legideálisabb tartás, mivel innen tudunk a legrövidebb úton elérni a fejünkig/testünkig, vagy a másik testéig/fejéig

3. mivel a karate mint már mondtam nem arra épül, hogy minél jobba megüssük a másikat, így a többi küzdősporthoz képest sokkal nagyobb szerepe van a gyorsaságnak, és ezért is fontos, hogy a lehető legközpontibb helyzetben legyenek a kezek

4. és ha valakinek kérdéses van fejre és testre is rugás és ütés is

2019. okt. 7. 12:53
 50/61 A kérdező kommentje:
Csak ennek értelme mi van?Mert ez nem küzdősport
2019. okt. 7. 13:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!