Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A karatások miért nem védik a...

A karatások miért nem védik a fejüket?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=w9kxtJpRmw4

Lent tartják a kezüket kb gyomorszájnál.Az összes nyugati küzdősportban az első amit megtanítanak,hogy védd a fejed.AMikor lementem bokszedzésre,ez volt az első,amit mondtak.

2019. aug. 18. 00:00
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
100%
A karate inkabb amolyan műveszet szerintem.
2019. aug. 18. 14:11
 22/61 Breast ***** válasza:
100%
Akkor kezdj el bokszolni, nehogy megverjenek a menő gyerekek megint az oviban.
2019. aug. 18. 14:14
 23/61 A kérdező kommentje:
Csak akkor minek jártam 2 évet karatéra.El tudom járni a heian shodant,de ettől nem tudom kiütni a nálam 30 kilóval nehezebb gyereket.
2019. aug. 18. 16:20
 24/61 Tiszakanyar ***** válasza:
65%
Ne a 2 év karatén idegeskedj. Rájöttél, hogy kevés a harci értéke és most válts boxra.
2019. aug. 18. 17:05
 25/61 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező.

Karate nem sport! Ha sportolni akarsz, menj ökölvívásra, tájban boxolásra vagy kick boxra.

Karateban nincsenek szabályok. Pont te írtad, kihonban megtanult technikákat nem alkalmazhatod. Naná, hisz veszélyesek.

Heian shodanból kiindulva, te shotokant tanultál. 2 év alatt nem fogod megérteni mi is a kihon meg a heian shodan kata értéke.

Mivel két év karate után ítéled meg a karatet, ezért neked ez nem való, ehhez már kitartás kell, ami benned nincs meg. Mondom ezt közel 30 év kyokushin karate múltal.

2019. aug. 19. 09:15
 26/61 A kérdező kommentje:

A kyokushin az teljesen más.Az legalább full kontakt és folyamatos bent a bunyó,a shotokanban meg 1 bevitt no kontakt ütés után leállítanak a bírok.Ez meg vicc.

Meg akkor miért nem tanítják meg rendesen azokat a “tiltott” technikákat rendesen a katázás helyett?Azt se tudom azok a mozdulatok meg kéztartások mire valók

2019. aug. 19. 12:18
 27/61 anonim ***** válasza:
kyoba a fejvédés az első amit megtanulsz.
2019. aug. 19. 15:11
 28/61 anonim ***** válasza:
azt hozzátenném hogy szabályrendszerbe nincs fej ütés, meg már ruhát se lehet fogni mint régen.
2019. aug. 19. 15:13
 29/61 anonim ***** válasza:
74%

Karate lényege nem az, amit kyo versenyeken csinálnak, mondom ezt mint kyos. Shotokan kumite versenyek közelebb állnak hozzá. Életben és a karateban nem az a legény aki állja, hanem aki adja. Kyoban akár több percig is püfölhetik egymást minden jó támadás nélkül, és az győz akinek jobb a kondija, shotokanban meg az győz akinek több értékelhető támadása volt, azaz több pontja.

Felvetésed, miszerint miért nem tanulják a veszélyes technikákat és miért nincs full kontakt a shotokanban: 2 év elég kevés idő a karateban, ha becsukod a szemed és jól megforgatnak még a katakat is elfelejted, vagy nem tudod megcsinálni. Míg egy katat nem tudsz rendesen megcsinálni, addig nincs értelme a bunkai-t gyakorolni.

Shotokan versenyeken ha pár centivel tovább menne a támadás, elég nagy sérülések lennének.

Karatet és azon belül a shotokant nem kell lenézni, hanem gyakorolni és megérteni.

2019. aug. 20. 07:35
 30/61 A kérdező kommentje:

Abban mi az értékelhető támadás,hogy no kontakt hozzáérünk az ellenfélhez?Ha egy bokszoló hasbaütne,összecsuklanék.Mert azt sem tudom,milyen érzés ha megütnek.Így meg mi értelme küzdősportolni..Így nem több aerobicnál

Meg miért nincsen sorozattámadás?A bokszoló vagy akár a kyos az megsorozza a bokszzsákot,a shotokanban meg csak egyszer lehet ütni

És a kumitének semmi köze ahhoz amit kihonban tanulunk.Mae geri pl miért nincs a kumitében?

2019. aug. 20. 10:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!