Testépítők! Jó ez az edzésterv?
Bicepsz Váll Alkar - Hétfő
Mell Hát Tricepsz - Kedd
Csak az érdekel hogy megférnek-e így egymás mellett egy napon?
Ennek az edzéstervhez köze sincs.Ez csak annyi hogy melyik nap mire edzel.Inkább egy felosztásra hasonlít.
Az edzésterv az hogy szépen leírkálod az összes gyakorlatot,milyen széria,mekkora súllyal mennyi pihenővel.
pl.:Hétfő mell-hát
1.Fekvenyomás 100kilóval 4x6 fél perc pihenő
2.Fekvenyomás szűk karállással 70kilóval 4x6 20 másodperc pihenő
3.fekvenyomás 30fokos padon
stb...
Ezt végigírod és az lesz az edzésterved
Am sztem a mell-hát-váll az jobb 1 napon de ez annyira nem lényeges.Inkább az edzés intenzitása számít vagyis hogy mennyi pihenővel és szériákkal dolgozol
Kihagytad a láb és a has edzését!
Egyébként én nem edzeném egy napon a mellet és a tricepszet,mert ha normális súlyokkal dolgozol,akkor a könyök egy idő múlva feladja.
A nap mell-bicepsz
B nap hát-combhajlító
C nap váll-tricepsz
D nap combfeszítő-vádli
Hasazni meg ezek mellett. én így csinálom, nekem bejött.
lábedzést pedig semmiképp se hagyj ki
Nem ez az edzéstervem.
Eddig ezt alkalmaztam: Hétfő - Hát Bicpesz Alkar Has
Kedd - Váll Mell Tricepsz Has
Szerda - Vádli Comb Csuklya Has
Csütörtök - Hát Bi. Alkar Has
Péntek - Váll Mell Tri. Has
Csak arra voltam kíváncsi hogy megfér-e a váll edzése a bicepsz edzésével. Hallottam azt is -de ne vessetek meg ha baromság- hogy a hát edzése jó dolog a mell előtt mert megnyújtja. Fekvenyomáshoz keményen kell a tricepsz és a váll. Ha vállazok mell napon akkor valamelyik izomcsoport jobban megterhelődik. Vagy a váll vagy a mell megy szarabbul. Ezért akarom ezt a kettőt szétválasztani.
Valameddig biztos jó, de egy idő után szerintem nem fogod bírni a mell-hátat együtt. Két nagy izom, sok és nehéz gyakorlat kell rá, különösen a hátra.
A mell a tricepsszel vagy a vállal jól megfér, a hát meg a bicepsszel.
De ennyi edzésnap, amennyit leírtál, mehetne külön is.
Én 4-szer járok:
1. mell
2. Felhúzás, bicepsz, tricepsz
3. hát, alkar
4. Guggolás, váll (a váll nem nagy izom, de 3 feje van, azokra külön gyakorlat kell, és az sok idő).
Hasazni minden edzésen lehet.
Szerintem 15-20 széria egy 1 órás edzésen (ennyinek bele kell férnie, de több nem kell, csak ha kokszolsz.)
Pihenőnap jó, ha van közte, ne egy szuszra menjen le a 4 nap. Egy nap kardió is jó ha van, ami focizás, kirándulás, ilyesmi is lehet.
Én tömegelésnél úgy csináltam, hogy:
1.nap: Mell és bicepsz
2.nap: Hát, váll, csuklya
3.nap: Láb,tricepsz és ,vádli
A hasazást is csinálgattam heti 2szer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!