Aerial jógára jártatok terhesen?
Az első trimeszter szakaszában bármit lehet, ami nem jár fokozott hasűri nyomás változással, illetve nem pumpálja az egekbe a pulzusod, és a vérnyomásod.
A második trimeszter szakaszában nem fogod tudni használni a mély izmaidat a törzsed körül. Ha már jóga, akkor van kifejezetten terheseknek való jóga. Ezen kívül, szegényesebb "kardió" edzések, súlyzózás még mehet. Ha elmész egy terhesjógára meglátod hogy mennyiben más (teljesen). Viszont stabilizátorok nélkül edzeni veszélyes, felesleges és nevetséges is.
A harmadik trimeszterben pedig már annyira megbomlik a tartásod, vizesedsz, gyengülsz, stb... hogy akkor meg már tényleg kifejezetten csak a talajmenti terhestornák a maximuma azon edzéseknek, amiket fogsz tudni csinálni.
Az azonban muszáj leírnom, mint pszichológus, hogy a vetélésnek vajnyi köze volt a jógához, a hirtelen jött mozgásszegénységhez. Az érzéshez már sokkal több lehetett, amit a megvonások okoztak.
Na pont ezt nem tudom az aerialról, hogy mennyire nő meg a hasűri nyomás. DE olvastam olyat is, hogy a 8. hétig mindent lehet ugyanúgy, mint előtte, hisz akkor még általában nem is tudja az ember, hogy terhes -csak éppen ez a lombiknál máshogy van, és nem tudom, sérülékenyebb-e a kis élet.
Hú, ezt köszönöm, hogy leírtad, pont ma mondtam a leendő apukának, hogy hiszem, hogy ami nekem jó, az a magzatnak is és fordítva. :) A pszichológusomhoz most nem járok, de biztos ő is ezt mondta volna, amit te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!