Melyik a jobb edzésterv a gyűráshoz, ha minden nap egész testre edzek vagy bontott edzésterbbel? Heti 3x. Kezdő vagyok, igaz összesen eddig 1,5 évet jártam gyúrni, csak nem komolyan és megszakításokkal.
izomnöveléshez mindenképp egy testrészt edzél hetente.
Ha csak erősíteni és fittnek akarsz lenni akkor jó ha egész testre, sok küzdősportos is így csinálja.
Bontott, mindennap edzeni hülyeség, az izmaidnak nem hagysz időt a regenerálódásra és akkor nem fognak fejlődni, növekedni. A MINIMUM pihenés 2 edzés között 24 óra. + edzéstippek:
- Edzés előtt 2 órával egyél (gyümölcsöket is izomgörcs elkerülése miatt - pl a banán a legjobb erre, meg a narancs)
- Edzés közbe ne igyál sok vizet épphogy csak egy kicsit, nem tudsz felpuffadva normálisan edzeni ha sokat iszol
- MINDIG nyújtsál és lazítsál mert anélkül felesleges az egész edzés, anélkül az izmaid megrekednek egy bizonyos szinten és nem fejlődnek tovább
- Ha tömeg növelsz akkor edzés után egyből(lehetőleg 1 órán belül, de a legjobb 5 percen belül) egyél, csirke + rizs a legjobb tömegnövelő kaja
- Ne kapkodj el egy gyakorlatot sem, ha lassan csinálsz mindent akkor vannak 100%-ban igénybe véve az izmaid és a fejlődésük is a maximumon lesz
Ha ezeket betartod nem lesz gond és igen hamar látni fogod a változást. Sok sikert!
08:06
edzés elött gyümölcsöket??? mi köze van az izomgörcshöz, amugy?
ha edzés elött én gyümölcsöt ennék, pláne 2 órával előtte kb egy 10 kilós súlyt sem bírnék megemelni.
a másik: Ne igyon vizet, csak keveset edzés közben?
Te jártál edzőteremben? A testépítők többsége 1 liternél többet iszik edzés közben. Jay cutler egy 5 literes műanyag üveges ásványvizet fogyaszt edzés közben:D
A harmadik: ha edzés után csirkét és rizset eszik az órákon át emésztődik. amíg az az izmokba jut addigra már iszonyat katabolizmus lesz. Ilyenkor turmixot kell inni, amit hamar megemésztesz.
A nyújtást pedig csak edzés után kell elvégezni.
A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 09:45
Itt a pont, jól mondja.
nagyszerü... egyetlen oldal megalapozza az egész testépítést:D
MINDEN profi testépitő hatalmas vízmennyiséget iszik edzés közben! Ha bejönnél az én edzőtermembe a polcokon másfél literes ásványvizes palackokat látnál. Én pl nem is bírnék edzeni, ha nem innék legalább 1 litert edzés közben, igaz én 100 kg felett vagyok, de a vékonyabbak is igyanak minimum fél litert. A gyümölcsről meg annyit, hogy hatalmas mennyiséget kéne enni ahhoz, hogy az izomgörcsökre hatással legyen, illyetve a szénhidráttartalmát, a fruktózt nem tudja jól hasznosítani az izom. a narancs pedig savasít is. Nem tudom honnan veszi, és ki irta ezeket az oldalra, de sztem millióan vitáznának vele. Szóval csak okosan. A vízes dologról meg annyit, hogy ilyen melegben amikor izzadunk, muszáj pótolni a vizet, senki nem fog felpuffadni, tőle, nem teleissza magát egyszerre, hanem kortyokat iszik edzés közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!