Felnőttkorban a mozgáskoordinációt lehet fejleszteni?
Ha igen, hogyan? Mondjuk 25 év felett. Próbáltam néhányszor rövid időre küzdősportokat és sok féle táncot, most is próbálkozok, de elég ügyetlen vagyok benne. Összetévesztem a lábaim, kezeim, ha például az oktatóm nézem. Főleg, ha nem a megszokott irányból nézem.
Viszont továbbra is vonzanak mind a küzdősportok, mind a táncok. Előbbiek azért, mert szeretném, ha meg tudnám védeni magam, utóbbiakat meg élvezem. Hogyan fejlődhetnék?
A küzdősportot 16 évesen kezdtem és eljutottam fekete övig. Közben rengeteget fejlődött a koordinációm, egy csomó más készségről nem is beszélve.
30 felett kezdtem el táncolni, a ritmusérzékem a helyén volt, a küzdősportnak hála a tánc is könnyebben ment és gyorsan fejlődtem abban is. Úgyhogy a válasz igen, sosem késő
A leírtak teljesíthető minimumok bárki átlag számára.
Ha neked még ez sem megy akk lehet hogy a lustaságod igen szélsőséges szintű vagy diszkalkuliás vagy.
Pont a legjobb gyakorlatokat végzed, csak folytatni kell. Ha belegondolsz, milyen volt, amikor először táncoltál/küzdősportoltál, és hogyan csinálod most, tuti van különbség. Már ha foglalkoztál vele többet, mint 1-2 alklom. Esetleg kérdezz meg egy tánctanárt, aki látott az első órádon és most.
Mind fejleszti a test-tudatodat. Próbálhatsz többféle táncot is, minél többet próbáltál, annál könnyebb újabbat tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!