Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha elkezdek karv magát tanulni...

Ha elkezdek karv magát tanulni, akkor mennyi idő kell, hogy megtudjam magam védeni?

Figyelt kérdés

Nyilván nem mindegy, hogy egy öregasszony kerget egy partvissal vagy egy volt börtönviselt kidobó jön felém egy vascsővel.

Mennyi idő alatt tudom megvédeni magam egy késsel hadonászó vagy 2-3 kötekedősebb fiatal ellen?

Kb. 30 éves vagyok, de vékony testalkatú.

2 alkalom vagy egy héten.

2019. márc. 30. 20:22
 1/7 anonim ***** válasza:
Krav maga*
2019. márc. 30. 20:27
 2/7 anonim ***** válasza:

Ezzekkel az önvedelmi dolgokkal annyi baj van, hogy mint egy ösztön kell, hogy benned éljen. Ösztönösen kellene reagálnod mindenre, éles helyzetben nincs idő gondolkodni. Meg amit órán tanultok az egy szabályos küzdelem, utcán ilyet nem nagyon fogsz látni. Te vagy egy 30éves ember, aki nem tud verekedni. Most gondolj bele egy olyan helyzetbe, hogy mikor egy olyannal kerülsz szembe aki 10 éves kora óta rendszeresen keveredik bele verekedésekbe, edz is és gyorsan mozog. Lenyomna nagyon hamar. Tudja mikor hogy védjen le egy ütést, hogy és hova kell ütni. Neki ez nem egy ritkaság, sokkal higgadtabb is lenne nálad.

Ha a támadód eszközt is használ lehet rosszabb helyzetben vagy. Lehet bele tartana pár évbe mire az órán használtakat éles helyzetben utcán is tudnád eredményesen alkalmazni.

Bár ez egyrészt tehetség kérdése is. Suliba is láttam már pár verekedést régebben. Volt olyan gyerek aki valami ketrec harcra járt, de azt ott hagyta, később még tanult egy másikat is, majd utána járt 4évig még valamire (20 évesről van szó), ha verekedésre került a sor mindíg kikapott, de versenyeken a súlycsoportjában voltak eredményei.

Meg volt egy másik srác aki nem tanult soha semmit, de mindíg megtalálta a baj. Pedig jó gyerek volt. Volt olyan, hogy ketten mentek rá, de mind a kettőt ájultra verte. (Ezt sajnos nem volt lehetőségem megnézni, de a 2 gyerek arca sokat árulkodott. Azt szeretném még hozzá fűzni, hogy a két srác izmosabb is, idősebb is és magasabb is volt tőle)

2019. márc. 30. 20:41
 3/7 MadSeal ***** válasza:
Ahogy az előttem lévő is írta, ez nagyban agyban dől el. Amíg nem keveredtél bele legalább 5-6 külömböző féle éles bunyóba, addig lehetsz akár Segal meg Boyka közös gyermeke is, akkor is ki fogsz kapni (persze valakinek a vérében van a jó reakcióképesség). Pl. én egy jó ideje kickboxozom és versenyzem is, de egyszer régen, amikor a 193 cmhez odarohant egy 170es pattogó, ordibáló tag, teljesen lefagytam...Hálistennek pont nem lett belőle semmi, mert csak a szája járt. Viszont volt már, hogy meg kellett valakit menteni a bajból vagy tömegbunyó volt, akkor rengeteget segített...Ugyebár ott van reakcióidőd és akkora stressz sincs rajtad...Szóval szerintem jobban megéri belekezdened egy küzdősportba, mivel a versenyek miatt folyamatosan motiválva leszel, és ha a bajt nem is keresni, de próbálni nem mindent lenyelni kint az utcán, hogy szokd a szituációt :)
2019. márc. 30. 21:16
 4/7 anonim ***** válasza:

"Ezzekkel az önvedelmi dolgokkal annyi baj van" és én másképp egészítem ki . Hogy az egész lóbütyi karikára vágra . Semmi másról nem szól a krav , wing tsun , ninjutsu és egyéb agyondícsért önvédelmi marhaságok mint a pénzlehúzásról .

Még a G és E fokozatú kravosok sem lennének képesek egy késes támadást hárítani ( hiába tanulják , akkor sem fog működni az amit LASSÍTVA , KONTROLLÁLTAN gyakorolnak be ) . Mivel sparring ( edzőbunyó során ) nem tesztelik ( na ott kijönne mennyire hatásos mikor ellenfeled full contactban adja neked az áldást )

Kezdj bele inkább egy küzdősportba kérdező . Utcai bunyó alapja még mindig az ökölharc , erre pedig csak a box tanít meg .

Öregasszony ugyan miért kergetne partvissal ? A vascsöves volt elítélt ellen meg pusztakézzel kb 0 esélyed van . Miért ? Mert valószínűleg tapasztaltabb nálad és fegyvere is van .

Késes fiataloknál pedig hasonló a helyzet ( FEGYVER ÉS TÚLERŐ ELLEN NEM SZÁLLUNK SZEMBE PUSZTAKÉZZEL MERT KVÁRA NINCS ESÉLYÜNK ) . Náluk lesz az előny . Ha ilyen van akkor szégyen a futás , de megmentheti irhádat .

Egy szó mint száz ha tényleg meg akarsz tanulni verekedni akkor olyan stílust keress amiben van full contact sparring ( védőfelszerelésben ) box , kickbox , thai box ( testharc stílusokat azért nem említem , mivel nem találnál klubot ami elvállal , bjj-zni utcán meg felesleges ) .

A kravnak nem is célja hogy harcolni tanítson meg , hanem bizonyos szituációk mondhatni megfelelő lereagálása . Amivel nem is lenne baj . Csak néha ( elég sűrűn ) az kell hogy üss , erre pedig nem tanít .

Tehát mint mondtam válassz egy küzdősportot és még királyabb ha krav helyett defendo-ra jársz . A sparring szerves részét kellene hogy képezze az utóbb említett önvédelmi rendszernek , de itt is megvannak a szituk kezelésének gyakorlásai . Vagyis egy ökölvívás - defendo kombóval nem trafálnál mellé .

2019. márc. 30. 21:19
 5/7 anonim ***** válasza:
"Kezdj bele inkább egy küzdősportba kérdező . Utcai bunyó alapja még mindig az ökölharc , erre pedig csak a box tanít meg " Rendesen . Kvázi ütni legjobban ökölvíváson fogsz megtanulni ami elengedhetetlen dolog ha verekedni akarsz tudni .
2019. márc. 30. 21:25
 6/7 anonim ***** válasza:

Egy paprika spray azonnal védekezésre képes állapotba hoz!

Akkor is, ha "egy volt börtönviselt kidobó jön felém egy vascsővel."

2019. márc. 30. 21:30
 7/7 kreténpali ***** válasza:
Kezd el és csináld. Ennyi.
2019. ápr. 2. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!