Vágtában mennyire kell szorítani a lovat?
Figyelt kérdés
Nagyon imádok lovagolni. Western nyeregben és angolban is szoktam. Westernben már nagyjából tudom hogy hogyan kell kiülni a vágtát, de angolnál mindig problémát okoz h mennyire szorítsam a lovat. Tudnátok pár tanácsot adni? Hátra kell dőlni kicsit vagy nem?2019. márc. 15. 11:11
1/4 anonim válasza:
Ne szorítsad. Ha szorítod, kiemelkedik a sejhajod. Lovagolni sejhajjal kell, a többi az csak kiegészítés. Az szemléletes megfogalmazás, hogy "ott van" a combod. De az nem szorítás.
Ne dőlj hátra. Az saját magad becsapása, ha úgy érzed, attól jobb.
Kicsit bután nézek, mi lehet a különbség a westernes és a németes kiülés között?
2/4 A kérdező kommentje:
Köszonom a valaszt :) . Hát westernben más egy kicsit szerintem. Ott előre kell tolni az egész lábadat, hogy hozzá simuljon a nyereghez es ugye ott terd támasz sincsen. Szóval ott sem kell kb egyaltalan szorítani.
2019. márc. 15. 11:27
3/4 A kérdező kommentje:
Tanügetésnél sem kell hátra dőlni?
2019. márc. 15. 11:29
4/4 anonim válasza:
Gondoltam, válaszoljon más, de ha nem jár erre senki lovas...
A tanügetésben hátradőlés az tipikusan az a fegyver, amit akkor alkalmaznak, mikor még nem tudják kiülni az ügetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!