Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Orrvérzés- valami baj van?

Orrvérzés- valami baj van?

Figyelt kérdés

Pár hete otthon súlyzózni kezdtem, 10 és 5 kilós kézisúlyzókkal. (pl guggoláshoz 2 tízkilósat használok, oldalemelésnél csak 2 ötöset, egyelőre azt is alig bírom) Nem erőltetem különösebben, (ahogy itt olvasgatok, nektek ez vicc kategória...) heti háromszor teljes testes edzéseket csinálok 3x15 ismétlés mindenből. Mégis azóta igen sűrűn elered az orrom vére azokon a napokon. Valami nem jó akkor?

Nő vagyok, nem túl vészes túlsúllyal, középkorú. Külföldön élek, nem

szaladgálok orvoshoz ha nem muszáj, mert méregdrága.

2018. dec. 17. 05:40
 1/3 anonim ***** válasza:
Mivel súlyemelés során megnő a vérnyomás, ezért az orrüregi vénás hajszálerek fala hajlamos megrepedni.
2018. dec. 17. 08:17
 2/3 anonim ***** válasza:
vegyél egy vérnyomásmérőt és naponta többször is mérd hogy mennyi. Ha átlagban a normál szint felett van akkor irány az orvos.
2018. dec. 17. 10:49
 3/3 anonim ***** válasza:

Többféle oka lehet.

Az egyik a magas vérnyomás, ezt már írták.

A másik, ha orrsövény-ferdülésed van, és egyik oldalon hamarabb kiszárad az orr-nyálkahártya és megrepednek az erek. De ez inkább úszásnál (ahol víz megy az orrodba) szokott előjönni.

Mivel súlyzózol, valószínűbb a magas vérnyomás.

2018. dec. 17. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!