Eddig nem nagyon sportoltam, most viszont szükségem lenne arra, hogy huzamosabb ideig bírjak táncolni, és közben énekelni. De mindig elkezdem kapkodni a levegőt, így fuccs az éneklésnek. Erre van valami megoldás? A rekeszlégzésem jó, csak hamar elfáradok.
Help.
16/L
2010. jún. 24. 19:51
1/4 anonim válasza:
Szerintem erre tudod a választ:)
Járj el futni.Vagy ha nem szeretsz akkor úszni vagy vmi.Olyan tempóban ahogy neked jólesik csak az a lényeg hogy mindig ameddig bírod még egy kicsit bírd ki hogy jól érezd magad amikor megálsz:) következő alkalommal egy kicsivel többet és így tovább.1 hónap alatt elég sokat lehet javítani az állóképességen (ha 0-án állsz).Focista vagyok volt egy hoszabb sérülésem és ezután én is így hoztam magam formába a magas fokú erőnlét felállításához fél év kellet kb.De 1 hónap alatt nagyon sokat lehet fejlődni.
2010. jún. 24. 20:49
2/4 anonim válasza:
Igazából az, hogy annyit fuss, amennyi jól esik hülyeség. Versenytáncosként mondom, hogy nekem mi volt az erőnléti edzésem. 200m-es pályán. 3 kör bemelegítés. Utána 3 kör kb 70 %-on fután után 3 kör fokozó úgy, hogy a 200m-es távból 80m a fokozó 20 m kocogás 80 m fokozó 20m kocogás és ez 3szor.Aztán megint 3 kör 70 %-os aztán, megint fokozók, stb.Közbe tartottam szüneteket, ahol fekvőtámasz, felülés.Végén nyújtani ne felejts el.Viszont a futás mennyiségét neked kell beállítani és mindig több legyen, mint amennyit bírsz.Bár nekem volt még 1-2 dolog benne húzodzkodás, meg 1-2 dolog még, mondjuk az általános erőnléthez ezek is nagyon jók. :)
2010. jún. 24. 21:37
3/4 anonim válasza:
Ja azt elfelejtettem, hogy azért kezded el kapkodni a levegőt, mert nem "tudatosan" lélegzel. Ezt meg kell tanulni.
2010. jún. 24. 21:38
4/4 anonim válasza:
Igaza van az ucsónak.Én küzdősportra járok és a leggyakoribb hiba a rossz légzés.De olyan is van,hogy bunyó közben elfelejt levegőt venni valaki és 2 perc után kivan.Kezdőként nálam is hiba volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!