Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Testépítők, sportolók, sportba...

Testépítők, sportolók, sportban jártas emberek, rendszeresen edzők! Véleményeznétek a heti edzésprogramomat és a mai étkezésemet?

Figyelt kérdés

Ez a heti edzésprogramom.Én állítottam össze,kíváncsi vagyok

hogy ez mennyire jó:

Hétfő:50 perc súlyzós felső test+10 perc has

Kedd:40 perc súlyzós alsótest+ 20 Hiit Cardio(vagyis kombinált)

Szerda:Egész test edzés súlyzóval

Csütörtök:1 óra Cardio

Péntek:30 perc felsőtest+30 perc alsótest súlyzóval

Szombat:1 óra dinamikus séta.

Azt hozzátenném,hogy általában felső testet saját testsúllyal vagy 4 kilós súllyal edzem,míg az alsótestemet 8-10-14 kilóval edzem.

A mai napi étkezésem(meg úgy általában ilyen,csak napi szinten váltogatok benne dolgokat).

Reggeli:3 egész tojás+2 fehérje+5 db extrudált kukorica kenyér+1 közepes paprika+fél kígyóuborka+ kis kanál kókuszzsír a tojáshoz+ 2 szelet hajszálvékony trappista sajt szelet.

Tízórai:250 g zsírszegény túró+2 db nagyon kicsi alma(az alma édesítésnek kell)

Ebéd:Húsleves 300 g párolt karfiollal+egy egész csirkefelsőcombbal bőr nélkül

Uzsonna:50 g zselatin(45 g fehérje van benne és ráadásul tele van kollagénnel,ezért eszem)+ egy egész csomag szotyi(60 g)

Vacsora:egy egész csomag csirkemellsonka+saláta cukkiniből, paprikából,hagymából,fokhagymából,olívabogyóból+ 4 darab extr.kukorica kenyér.Esetleg még egy vagy 2 tojás főzve.

Saláta alatt ne egy keveset értsetek,én legalább egy vödörrel megeszek,hogy elegendő kalóriát és szénhidrátot vigyek be.

Mindent szoktam enni.

Még akár csokit is,de az a jó,hogy nekem a sötét csoki a kedvencem.

Nagyon szeretem még a popcornt,de azt hiszem az nem vészes.Valakitől egyszer azt hallottam,hogy a sima popcorn az egyik legjobb alternatíva nassnak.

2018. aug. 23. 15:02
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja,és mivel nekem a fogyás a célom ezért nekem fontos a sok fehérje és próbálok 1800 kalória körül enni.Max.2000.
2018. aug. 23. 15:04
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Eloszor is hany eves vagy, es ferfi vagy no? Mert nem mindegy :D

Igaz en nem vagyok profi ebben, de en edzek 18 kg-val (ketkezes sulyzorol van szo) karra, szerintem a 4 kg az keves lesz. Meg hat ennyibol nem derul ki, hogy mit edzel, igy annyira velemenyt se tudok mondani :D

Ha a fogyas a cel, tobb kardio mozgast kene vegezned, pl futas, biciklizes, uszas, illetve en csokkentenem a kaloriabevitelt. Bar ugye ez fugg attol is, hogy no vagy-e vagy ferfi, mert ha no akkor ez meg tobb mint amit alapbol be kene vinni.

16/L

2018. aug. 23. 15:15
 3/8 anonim ***** válasza:
Ja es a folyadekbevitelre nagyon figyelj! Legalabb 3 litert igyal egy nap es csak vizet.
2018. aug. 23. 15:17
 4/8 anonim ***** válasza:

Az a kérdés milyen sportot választol , én ezt az edzéstervet egy súlyemelőnek tudnám ajánlani ,de azt valljuk be másabb a testépitésnél .

Ha testépitést választod én széjjel bontanám mert kevésnek érzem az 50perc felsőtestet+10perc hasat mert elég nagy izomcsoportokrol beszélhetünk (mell ,hát stb)

Konkrét célt nem irtál de ezt inkább egy szálkásító fogyasztó étrendnek el tudom képzelni .

2018. aug. 23. 15:56
 5/8 A kérdező kommentje:

Sima fogyás a célom.

Még kb.10-15 kilótól kell megszabadulnom.

Több kardiót nem akarok csinálni,mert fontos nekem,hogy csak a zsír menjen ne az izom.

Igazából amint elértem a célomat,utána is folytatnám az edzéstervemet(egyébként 3 havonta változtatok rajta kicsit)csak utána már többet kell ennem.

Mezomorf típus vagyok,így kicsit több izom van rajtam.

A lovas íjászat az egyetlen sport ami érdekel.Lovaglás,úszás.Ennyi.

Úgy próbáltam összeállítani ezt a tervet,hogy minden egyes testrészemet alaposan megdolgozzam.

A legjobb nap szerintem a keddi,ami kombinált.Az a legkeményebb is.

1800-nál képtelen vagyok kevesebbet edzeni,mert nagyon sokat és intenzíven edzem.

2018. aug. 23. 16:06
 6/8 Szergej55 ***** válasza:
Akkor nézzük: nem kötelező heti 8 kardiózás ahhoz, hogy fogyj, ugyanakkor ha csinálod, még nem fog elfogyni rólad az összes izom, épp azért edzel máshogyan is, hogy folyamatos ingerlés alatt maradjon. A magasságodat és a testsúlyodat sem árt megadni, hiszen kevesebbet kell enned 70, mint mondjuk 103 kilósan. Egy sima kalória kalkulátor amúgy tökéletesen jó megoldás lehet, az kiszámítja nagyon közelítőlegesen a napi kalóriafogyasztásodat, amiből 10-12% csökkentéssel kajálva tartós fogyást érhetsz el, ha pedig nem fogysz heti 0,7-1 kilót, akkor lehet csökkenteni, illetve vice-versa. Az egyes ételeket pedig megint megnézheted a neten, hogy mit tartalmaznak, 10-15 perc számolgatásnál semmiképp nem kell több.
2018. aug. 23. 21:11
 7/8 anonim ***** válasza:
#2es vagyok. Az kizart hogy izomvesztes nelkul fogyj
2018. aug. 23. 22:51
 8/8 A kérdező kommentje:

Minimális izomvesztésről van tudomásom persze.

De azt a kicsit is vissza fogom majd építeni:)

170 cm vagyok és 75 kiló.Mezomorf.

2018. aug. 24. 06:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!