Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Gerincferdüléssel az egész...

Gerincferdüléssel az egész szervezetet fitten tartó mozgás?

Figyelt kérdés
Iskolás vagyok, s gerincferdüléses. Egy ideje érdekel az egészséges életmód, s ennek megfelelően szeretnék többet mozogni. A tornával az a baj, hogy azon kívül, hogy erősíti az izmokat, tudtommal semmit nem tesz. Állítólag a légzés-és pulzusszám emelkedése, az izzadás fontos, mert ezeknek több hasznos hatásuk is van. Ezt futással el lehet érni, viszont nem futhatok. Milyen mozgásformát ajánlotok? Iskolaidőben nem lesz időm eljárni sportolni (klubba, ilyenek), tehát valami otthonit keresek, de mindenképp olyat, ami egyéni... A kerékpározás tényleg nagyon egészséges? S szélsőséges időjárásra?
2010. jún. 19. 17:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
bringa
2010. jún. 19. 18:05
 2/11 A kérdező kommentje:
Szoktam egyedül elmenni (úgy nagyon nincs kivel, s egyébként is bírom, sőt, sokszor szeretem a magányt), és nagyon hosszú távra (20-30 km), de alig fáraszt ki... és lihegés meg ilyenek nincsenek.. Meg télre se jó... :( Bár, tény, futni se nagyon lehet télen. De akkor is.
2010. jún. 19. 18:10
 3/11 anonim ***** válasza:
úszás is jó lenne, főleg szerintem a gerinced miatt!
2010. jún. 19. 18:14
 4/11 anonim ***** válasza:
és minek akarsz lihegni????
2010. jún. 19. 18:15
 5/11 A kérdező kommentje:
Mindegy végül is a lihegés, de valami tüdőt karbantartó mozgást...
2010. jún. 19. 18:30
 6/11 Böse ***** válasza:

"azon kívül, hogy erősíti az izmokat, tudtommal semmit nem tesz" - ülj le fiam, egyes. Gondolom a torna az nálad az edzőtermi edzést akarja jelenteni.

Hát ha a csontok, ízületek, törzsmerevítő izmok megerősödése, a testtartás javulása semmi, akkor nem igazán értem hogy mi a célod.

2010. jún. 21. 17:38
 7/11 Böse ***** válasza:
A kerékpározás, ami alatt hosszú ideig előre vagy görnyedve, és a gerincmerevítő izmaid nem dolgoznak semmit, mivel a kezedre támaszkodsz, az bezzeg kib@szott jó. Anyám , borogass...
2010. jún. 21. 17:40
 8/11 anonim ***** válasza:
úszás és ha már 16 minimum elmúltál és mégis kimozdulsz a konditerem is sokat segíthet a dolgon de fontos h állva szinte semmit se emelj!
2010. jún. 21. 18:14
 9/11 A kérdező kommentje:

Ha már kerékpározni sem kerékpározok, akkor már mi az a mozgás, amitől felnőttkoromban (kb. 30 évtől vagy mi tudom én) is nagy valószínűleg normális lesz a vérnyomásom, a vércukorszintem, a tüdőkapacitásom, meg még mit tudom én, ha semmit nem mozoghatok, ami ezeket esetleg elősegítené? Mert LÁNY létemre nem izompacsirta akarok lenni, NEM ez a célom!

A gerincferdülésesek már csak a gerinckörüli izmokat erősítő mozgásokat csinálhatják, mást nem is?

Tudom, az úszás jó lenne, meg elérné a céljaimat is, de akkor valaki adjon rá pénzt, hogy rendszeresen járhassak, illetve megint más érettségizzen le helyettem, és járjon főiskolára/egyetemre (őszintén még nem tudom, melyik lesz, merre tovább)!

Egyébként egy ideje rendszeresen tornázom itthon is, de valahogy mégis, még mindig, ha feljövök a 4.-re, akkor nem bírok megszólalni, ha valamiért magasabbra kell menni, vagy másik épületben kell lépcsőzni, ahol magasabbak az emeletek, akkor meg majdnem rosszul leszek. Ez ellen akarok tenni... De a gyógytorna nem erre megoldás..

2010. jún. 21. 18:30
 10/11 Böse ***** válasza:
Az életben semmi sem könnyű. A pénzért dolgozni kell(ha kell diákmelóval), az időt meg be kell osztani. Az edzéstől meg nem izompacsirta leszel, hanem lesz normális alakod, feneked, combod, meg nem utolsó sorban testtartásod. De te legyél csak tekerő-, meg lépcsőmászó pacsirta.
2010. jún. 21. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!