Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Van értelme újrakezdeni, vagy...

Van értelme újrakezdeni, vagy keressek “új álmot/életcélt”?

Figyelt kérdés

Elore is bocsanat az ekezetek hianya miatt, epp dolgozom.

Lassan 20 eves leszek, es ovodaskorom ota az az almom, hogy majd hires silk-es tornasz/fellepo leszek. Sajnos csak tinikoromban kezdtem el aktivan sportolni. 5 ev rsg, nehany izomhuzodas utan az volt az utolso csepp a poharban, hogy mindket terdem tonkrement... honapok ota nem edzettem, az orvosra csak mostansag vettem ra magam, mert nem akartam szembenezni azzal, hogy fizikailag nem vagyok kepes edzeni. Emiatt depresszios lettem, a csaladommal es a parommal megromlott a kapcsolatom, ejjel-nappal sirok. Nem tudom feldolgozni, hogy odalett az almom. Probaltam “mast” keresni, de semmi sem erdekel, nem akarok massal foglakozni, annyiszor elkepzeltem a reflektorfenyt, a tapsvihart, mar majdnem az enyem volt...

Most dolgozom, irodai munkat vegzek, hazamegyek, fozok valamit, nezunk vmi sz@r musort a teveben es alszunk. EN NEM ILYEN ELETET KEPZELTEM EL MAGAMNAK! En nem akarok igy elni... Beleorulok ebbe az ingerszegeny eletbe. Minden egyes nap ugyanaz... regen legalabb az edzes “eletben tartott”, de most sehogy sem tudom levezetni a feszultseget.

Abba is belegondoltam, hogyha helyrehozzak a terdemet, akkor visszamehetek edzeni, de ugyanott kell kezdenem, ahol 5 evvel ezelott...

Latom a barataim kepeit, akik elkepesztoen haladnak, es csak keseruseget erzek. Ha meglatom a regi kepeket magamrol, olyan, mintha egy masik lany lenne, annyira tavoli, annyira elerhetetlen az a kep, hogy anno en ezeket megcsinaltam, ezekre kepes voltam, most pedig nem...

Senkivel sem tudom ezt megbeszelni, mert sem a parom, se a csaladom nem ert meg. Megorjit a depresszio, elegem van mindenbol...

2018. júl. 28. 16:29
1 2
 1/12 TR75 ***** válasza:

Esetleg oktatni, és nem edzeni?

20 évesen gyakorlatilag még nem is éltél. Minden gond nélkül felépítheted az első karriered.

Azzal nyugodtan számolj le, hogy ezt a torna-dolgot újra kezded. Nagy megterhelés egészséges ízületeknek is, hát még olyan térddel, amit túlterheltél. Ha nem megy az aktív sport, tanuld ki az edzősködést, vagy valamilyen azzal rokon dolgot, és vágj bele abba.

Viszont, ha "reflektorfenyért és tapsviharért" csináltad, akkor a motivációddal is probléma van, talán teljesítménykényszer, vagy akármi. Ezt is érdemes lenne átgondolnod, a depresszió is utalhat erre.

2018. júl. 28. 16:50
 2/12 anonim ***** válasza:
Keress más álmot, amúgy is hamar kiöregednél ebből a dologból. A legtöbb ember álma nem válik valóra, foglalkozz a valósággal álmodozás helyett. Pl alapíthatnál családot.
2018. júl. 28. 16:51
 3/12 A kérdező kommentje:

Probaltam megcsinalni egy edzosulit, de nem tudtam levizsgazni a terdem miatt. Ovodaskorom ota ez az almom, mindent elterveztem, melyik suli, mikor, milyen kepzes... ezt akartam csinalni, ez az, ami BOLDOGGA tett. Most meg csak gyulik bennem a feszultseg...

Kedves masodik, ha vkinek a “legnagyobb alma” a csaladalapitas, azt en egy kicsit sajnalom, hogy ennel tobbre nem akarja vinni. Szeretnek majd csaladot, de 10 evem biztos hogy van addig. Egyelore az az eletemet es a lelkemet szeretnem rendbe tenni.

Probaltam mast keresni, de semmi sem erdekel, egy foglalkozas sem lenne szamomra hivatas, ami nem nyűg es kinzas, ami miatt nem lenne szenvedes a hetfo. Az almom ilyen lett volna... amiert erdemes felkelni reggelente.

De most egyaltalan nem vagyok boldog, es nem tudom mit csinaljak. Semminek sincs ertelme, semmihez nincs kedvem, olyan semmilyen vagyok en is.

2018. júl. 28. 16:59
 4/12 anonim ***** válasza:

Nézd, tényleg nem szeretek a földön fekvő emberbe még egy jó nagyot belerúgni, de valakinek meg kell mondania az igazságot ahhoz, hogy esélyed legyen felállni. Tehát igazán profi, hírnévre esélyes silk tornász kicsi gyerekkorától minimum balettre jár, nem tinikorban kezd a többi divatőrülttel egy amatőr stúdióban. Ha neked tönkrement a térded a légtornától, akkor vagy nagyon elb..sztak valamit az edzéseken, vagy eleve gondod van az ízületeiddel, és alkalmatlan vagy a versenysportra. Menj el sportorvoshoz, aki ért ehhez, nézesd meg, mi van. Lehet, hogy semmi olyasmi, amit ne lehetne helyrehozni, és akár még sportolhatsz is vele, persze megfelelő szakember felügyelete mellett. Fogadd el, hogy nem leszel világhírű, de egyáltalán nem kizárt, hogy arathatsz sikereket, kaphatsz tapsokat. Ehhez viszont pontosan tudnod kell, mik a lehetőségeid, és el kell fogadnod a korlátokat. Vannak jó pszichológusok, sportpszichológusok is, keress egyet, segíteni fog.

Most el fogsz küldeni a pitsába, de az a nagy helyzet, hogy a boldogságot csak az tudja elérni, aki az elérendő céljaiért küzdés mellett képes hálát adni magában mindazért, ami megadatott. Fiatal, valószínűleg szép, jó alakú lány vagy, családdal, párral, lehetőségekkel. Gondold végig, hogy éreznél, ha őket elveszítenéd.

2018. júl. 28. 17:10
 5/12 anonim ***** válasza:
Az életedet és a lelkedet nem teszed rendbe azzal, ha irreális dolgokba vagy belezúgva, igazából pont az ellentetjét éred el, azt is elveszítheted, amid van (Pl párod)
2018. júl. 28. 17:18
 6/12 A kérdező kommentje:

Lehet hogy igazad van... hogy is gondolhattam, hogy majd pont belolem lesz “valaki”, hogy majd pont en fogom elerni az almaimat... azt hittem, a kemeny munka, a kitartas, plusz a tehetsegem elegendo, de nem.

Apam is hozzamvagta anno az ellenorzom 8. evvegen, amikor buszken mutattam neki, hogy a felevkor karo nemetemet 3-asra javitottam, nagyon boldog voltam, mert a nemet sosem ment, angolbol jobb vagyok. O azt mondta, “nem lesz beloled semmi”.

Lam, igaza is lett.

2018. júl. 28. 17:33
 7/12 anonim ***** válasza:
"Valaki" nemcsak légtornász lehet, de ezt te is nagyon jól tudod, mindössze próbálsz - meglehetősen ügyetlenül - manipulálni.:-)
2018. júl. 28. 18:15
 8/12 A kérdező kommentje:

Semmi mas nem vonz. Semmi masban nem tudom elkepzelni magam. Penzugyes, ingatlanos, mernok, vizvezetekszerelo, az osszes letezo szakmat felsorolhatnam, egyik sem en vagyok.

A sportra epitettem mindent. Ez allt a prioritasi listam tetejen.

2018. júl. 28. 18:24
 9/12 anonim ***** válasza:
Ideje újratervezned az életed.
2018. júl. 28. 18:44
 10/12 anonim ***** válasza:

Nem tudom pontosan milyen tornára gondoltál, de ha tiniként kezdtél el rgzni és tornázni, akkor az már elég késő. Szóval szerintem ha mindent beleadsz sem lehettél volna élsportoló.

Nem tudom mennyire rossz a térded, műkorcsolya/ szinkronkorcsolya van felnőtteknek is és versenyeik is vannak.

2018. júl. 28. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!