Mennyit és hogyan tudok fogyni?
Sziasztok.
22 éves srác vagyok és van rajtam némi súlyfelesleg. Októberben lesz osztálytalálkozóm és addigra szeretnék régi fényemben "tündökölni". 178 cm vagyok és kb 87 kg. Egy 10 kilót mindenképp le kellene adnom de inkább 15 öt. Na most ez durván 3 hónap alatt lehetséges? Dolgozom sokszor 10 órában is és heti 6 napot. Futni szeretnék elkezdeni. Táplálkozásomon is szeretnék változtatni . Egyszerűen nem tudom mit egyek. Plusz van egy viccesnek hangzó de annál komolyabb szénsavas üdítő "függőségem". Ezt is el akarom hagyni. Valakinek valami tipp az edzőtermen kívül? Mit kellene csinálnom illetve ennem? A testzsír százalékom kb 28 % ami rettentő sok. Egyébként a felesleg a hasamon és az arcomon látszódik és sehol máshol. Kérlek segítsetek mert tanácstalan vagyok és túl fiatal egy ilyen élethez
Megoldható, nem feltétlenül a 15 kiló, de a 10 igen, ha odateszed magad.
Nem lehet megmondani, mit egyél, mert kivétel nélkül minden étrenddel lehet fogyni, ha elég keveset eszel. Még egészséges étrend is sok van, az pedig, hogy ki mivel fogy könnyebben és hatékonyabban, az nagyon egyéni. Van, aki nem tudna erőszak (pl. lekötik és nem jut ételhez, csak h az őre hagyja) nélkül lefogyni szénhidrátdús étrenden, van, aki szénhidrátszegényen nem lenne képes rá (vagy igen, de tönkremenne bele, mert inkább koplalna).
Ha nem tudod, neked mi való, akkor vedd ki a rossz emeleket (pl. szénsavas üdítő helyett igyál házi limonádét, persze nem cukrosat, ha lehet), mozogj, amennyit tudsz és ami még nem túl leterhelő s persze ügyelj a mennyiségekre. A fehérje legyen megfelelő szinten, amúgyis a legjobban laktató makrotápanyag, de a legfontosabb is, ha a szükséges mennyiséget nézzük (zsír nélkül ugyanúgy bajod lenne, de abból olyan kevés kell, hogy az nem szokott gond lenni). Sok zöldség, nyár van, olcsóbbak és csábítóbbak :) Gyümölcsszezon is van, sokaknak édességszámba megy, igazából üdítő helyett mehet pár szem gyümölcs is, édes, ízletes, épp csak nem szénsavas, ahhoz már szörp kell.
Nem tudom, miket szoktál enni, de gondolom, van tipped, hogy az mennyire jó és mit tehetsz vele. Plusz neked azért szép kalóriaigényed lehet, pláne futással, nem kell extrém megszorítóan enned (pl. hús mellé zöldség), nem éhezni akarsz, hanem megfelelő tempóban fogyni, amihez könnyen kellhet több, mint 2000 kcal, ami nem sok, de azért nem viszonylag sovány fehérje zöldséggel szint.
Lehet, hogy nem ártana tervezni, de nem tudom ajánlani a számolást, nagy macera. De azzal biztosabb a dolog, főleg, ha jól lövöd be a kalóriaigényt. Az elején lehet, hogy jó lenne számolnod pár napig, csak hogy lásd, mi merre, utána ehetsz hasonlóan és reméljük a legjobbakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!