Kyokushin Karate edzésen voltam, de mikor erősítettük az izomzatot nem nagyon bírtam mikor ütötték meg rúgták a hasamat?
miért szerinted van olyan aki szereti ha ütik meg rúgják?
ezzel jár a dolog.
de ha nem csak edzegetni szeretnél hanem mondjuk bunyózni is megtanulnál üti rugiban akkor érdemesebb lenne átmenned tájboxra,vagy savatéra,vagy kickboxra.
Eleinte mindenkinek fáj, szép lassan felkeményedsz és hozzászoksz. Mi kiskorunkban eszkrimán minden edzést fél órás bottalveréssel töltöttünk, eltelt 10 év, és már ugyanúgy nem bírnám, mint a legelején. Szokni kell.
Egyetértek Korbáccsal a célodat illetően.
Csak azért nem bírtad , mert új érzés volt számodra és nem a kellemes fajtából . Idővel szépen hozzá edződöl , meg sem kottyan majd ( persze némi túlzással ) . Ne hidd hogy a többiek eleinte jobban bírták , nos de rákérdezhetsz náluk is hogy nekik milyen volt az első ( merem gondolni hogy már régebben látogatják az adott termet , vagyis nevezhetőek tapasztaltabbnak mint te . . Ha netán mégis szinte egy időben kezdtetek járni akkor elnézést ) . Tanácsolnám hogy kezdj bele otthon a saját testsúlyos edzésbe vagy legalább hasizom erősítésbe .
Mi célod van a kyokushin karate irányzattal ? Megtetszett ? Önvédelem ? Mozgás ?
Ha a második akkor bátran hallgass az előttem szólókra ( sőt nagyon érdemes Korbács válaszait megszívlelni , elnézést kérek a többiektől hogy őket nem emelem ki nem sértésképpen teszem ) és válts stílust vagy minimum ökölvívással párosítsd .
Ellenben ha örömed leled benne folytasd bátran .
Mozgás ? Hmmm az izületeid nemigazán fognak majd lelkesedni a későbbiekben .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!