Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A karate harcművészet vagy...

A karate harcművészet vagy küzdősport?

Figyelt kérdés
Jelenleg kyokushin karatéről van szó. Nem tudom van-e eltérés a többitől. Mármint, hogy van-e küzdősportnak sorolható karate és harcművészetnek.

2018. ápr. 22. 12:30
 1/6 anonim válasza:
A válasz is-is.
2018. ápr. 22. 19:09
 2/6 anonim válasza:
És még annyit, hogy általában a karate, kung-fu és társai inkább az önvédelemre van kihegyezve. Egy ketrecharcos is lehet fekete öves karate mester mégis ő küzdősportot űz, nem pedig művészetet, de a tudásának az alapja egy ősi harcművészeti ág.
2018. ápr. 22. 19:12
 3/6 anonim ***** válasza:

Kyokushin karate is eredetileg karate. Sok helyen, mint karate oktatják. Oyama anno a tradicionális karatet, a saját tapasztalatait és a fizikai adottságait ötvözte, igy hozta létre a saját edzésrendszerét.

Kyokushin karate küzdőverseny stílusa eltért az akkori tradicionális karate verseny stílusától. Pörgősebb, látványosabb és a full kontakt miatt több KO-t tett lehetővé, amiért a Kyokushin karate elment a versenyeztetés felé.

Kyokushin több felé szakadt. a Shinkyokushin szervezet a legnagyobb, de ök inkább versenyeznek, ezért sport. Más Kyokushin szervezetek visszakanyarodtak a budo felé, aminek egykor Oyama megálmodta, azaz a harcművészet felé. Én azt szoktam mondani, ahol sokat "sparingolnak" zsákolnak és erősítenek, az sport, és a drága időt veszik el a karate tanulása helyett. Nem mondom azt, hogy nem kell, de ezt meg lehet tenni edzéseken kivül önszorgalomból. Inkább egy bunkai tanulása, mint 50 fekvőtámasz egy edzésen. :)

2018. ápr. 23. 10:44
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!:)

Mi ikosok vagyunk. A shinkyokushinosok tényleg 95%-ban csak zsákolnak, küzdenek.

2018. ápr. 23. 15:17
 5/6 anonim ***** válasza:
Én harcművészetnek tekintem, de nézőpont kérdése.
2018. ápr. 23. 21:27
 6/6 anonim ***** válasza:
hát a kyo az úgy mindkettő
2019. jan. 31. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!