Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A sznúkerben mikor állítják...

A sznúkerben mikor állítják újra az asztalt?

Figyelt kérdés
Valamelyik nap volt egy frame a VB-n (már nem emlékszem, talán Ryan Day meg Anthony McGill meccsén), ahol elkezdték pöckölgetni a pirosakat, aztán a játékvezető újrarakta az asztalt és nullázták a pontjaikat. Ez miért volt?

2018. ápr. 27. 20:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Egy bizonyos pontszámot lehet elérni. Ha ennek a felén túl vannak akkor szokta az ellenfél feladni. Persze várnak egy-két snooker hátrányt.
2018. ápr. 27. 21:05
 2/4 A kérdező kommentje:
Ja én most nem erre gondoltam, azt tudom, arról szól a játék. Én arra gondoltam, mikor nem löknek be golyót, hanem csak koccolgatják őket finoman, azaz nem haladnak nagyon előre, aztán a játékvezető egyszer csak fogja és újraállítja az asztalt. De egyébként köszönöm.
2018. ápr. 27. 21:08
 3/4 fersk ***** válasza:
50%
Az adott esetben a fehér golyó 2 (kettő!) golyóval is érintkezett ('összetapadt'), ezért nem lehetett szabályosan megjátszani.
2018. ápr. 27. 21:49
 4/4 belapus ***** válasza:
100%

Akár patthelyzet is kialakulhat...

"16. Patthelyzet (Stalemate)

Ha a bíró úgy ítéli meg, hogy patthelyzet áll fenn, vagy van kialakulóban, akkor haladéktalanul

felajánlja a játékosoknak, hogy kezdjék újra a frame-et. Ha bármelyik játékos ellenzi ezt, akkor a bíró

továbbengedi a játékot azzal a kikötéssel, hogy a helyzetnek egy meghatározott időn belül meg kell

változnia. Rendszerint még további három lökést szoktak engedni mindegyik játékosnak, de erről a

bíró jogosult dönteni.

Ha az állás alapvetően nem változik meg a megadott időn belül, akkor a bíró érvénytelenít minden

pontot, visszahelyez minden golyót a frame újrakezdéséhez, melyben

(a) ugyanaz a játékos végezheti el a nyitólökést, és

(b) ugyanaz a játékrend marad érvényben."

2018. ápr. 28. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!